У Києві запроваджують жорсткий тритижневий карантин

Обмеження ініціювала міська влада. Вони діятимуть з 20 березня до 9 квітня

У Києві запроваджують жорсткий тритижневий карантин

Київська міська державна адміністрація повідомила про впровадження у столиці суворих карантинних обмежень у зв’язку із погіршенням ситуації із захворюваністю на коронавірус. Відповідне рішення ухвалила Комісія Києва із надзвичайних ситуацій.

ВАЖЛИВО: Дорожня карта вакцинації проти COVID-19 у 2021—2022 роках

Нові обмеження почнуть діяти з нуля годин 20 березня (у ніч із п’ятниці на суботу) і триватимуть до 9 квітня включно.

Під забороною опиниться:

  • робота закладів культури (кінотеатрів, театрів, музеїв, концертних залів);
  • робота торговельно-розважальних центрів (окрім продуктових магазинів, аптек, зоомагазинів, магазинів з продажу засобів гігієни та побутової хімії);
  • проведення релігійних богослужінь (якщо не забезпечена площа приміщення не менше 10 кв. м на одну особу);
  • проведення масових заходів (розважальних, спортивних, культурних, рекламних та інших);
  • присутність глядачів на спортивних змаганнях.

Усі підприємства та організації бюджетної сфери перейдуть на дистанційну роботу. Школи після канікул повернуться до навчання лише дистанційно. При цьому приватному бізнесу також рекомендовано максимально перейти на дистанційну форму роботи (окрім підприємств критичної інфраструктури).

Також обмеження вплинуть на:

  • заклади громадського харчування (вони працюватимуть винятково навинос);
  • АЗС (працюватимуть лише за дотримання суворих норм та без роботи кафе);
  • перукарні та салони краси (працюватимуть за попереднім записом);
  • фітнес та спортивні зали (працюватимуть за попереднім записом, але без групових занять).
Громадський транспорт працюватиме у звичному режимі, але із заповненістю місць для сидіння на 50%.

У КМДА зауважили, що впродовж 17 березня знову зафіксовано понад тисячу нових випадків захворювання на COVID-19. За добу з діагнозом коронавірус у лікарні потрапили 148 людей. Загалом же в лікарнях перебуває понад 3300 хворих на коронавірус. Заповненість ліжок у медзакладах міста перевищує 70%.

Ситуацію з розповсюдженням вірусу міський голова назвав загрозливою і заявив, що вона може стати катастрофічною.

Наразі Київ перебуває у помаранчевій зоні карантину. Мер Києва Віталій Кличко заявив, що столична влада просила Кабмін розширити перелік обмежень для цієї зони. Оскільки Уряд не став змінювати правила карантину, міська влада вирішила самостійно посилити карантин.

Джерело: КМДА

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Дотримання вимог охорони праці на елеваторах

Елеватори входять у новий сезон роботи в умовах війни. Поряд з небезпеками воєнного стану, періодичних обстрілів та аварійних відключень електроенергії на підприємства чатують і традиційні небезпеки. Тому роботодавцям необхідно забезпечити постійний нагляд за безпекою на робочих місцях та організовувати технологічний процес відповідно до вимог нормативно - правових актів з охорони праці (далі – НПАОП).
32

Потенційні загрози під час відключень світла на підприємстві

У цій статті розглянемо основні загрози, які виникають під час блекауту, а також рекомендації як підготуватися до блекаутів, щоб убезпечити працівників підприємства від травмувань та інших наслідків, пов’язаних із можливими непередбачуваними відключеннями електроенергії.
397

Комісія з питань охорони праці: завдання та обов'язки

Комісію з питань охорони праці створюють як консультативно-дорадчий орган, у якому представники адміністрації і профспілок спільно вирішують питання безпеки, гігієни праці, виробничого середовища. Про те, як створити таку комісію і організувати її роботу, — далі.
11894

Обмеження та вимоги під час ручного переміщення вантажів працівниками жіночої статі

Зі статті ви дізнаєтеся, чи існують вимоги, обмеження та ризики, які мають враховуватися під час ручного переміщення вантажів працівниками жіночої статі. Також ознайомитеся з нормами підіймання і переміщення важких речей жінками.
63

Режим праці влітку у спекотних умовах

В останні два тижні в Україні встановилася надзвичайно спекотна погода, а отже роботодавцям час подбати про належні умови праці під час роботи в спеку. Зі статті ви дізнаєтеся, за якої температури дозволено виконувати різні види робіт, як запобігти перегріванню організму, а також знайдете зразки супровідних документів.
47343

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді