Із 19 грудня Кабмін запроваджує нові карантинні обмеження

Уряд пролонгував карантин та ухвалив нову «обмежувальну» постанову. В яких умовах зустрічатимемо Новий рік та як працюватимемо у 2021 — дізнайтеся завчасно
Із 19 грудня Кабмін запроваджує нові карантинні обмеження


Кабмін постановою КМУ «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» від 09.12.2020 № 1236 продовжив карантин до 28 лютого 2021 року. Крім того, документом передбачені нові обмеження, які діятимуть з 19 грудня 2020 року.

Хто і як повинен організувати температурний скринінг на підприємсті

Із 19.12.2020 нові обмеження, зокрема забороняють:

  • Проводити в закладах освіти масові заход (вистави, свята концерти) за участі дітей з більш ніж однієї групи/класу та за присутності відвідувачів.
  • Проводити в розважальних закладах і закладах громадського харчування святкові заходи, бенкети, майстер-класи, публічні події.
  • Приймати відвідувачів у музеях, на виставках, у галереях тощо, якщо в залах присутні більше однієї особи на 10 кв. м.
  • Роботу закладів громадського харчування з 23:00 до 7:00 (крім доставки та замовлень на винос). Проведення розрахункових операцій припиняється після 22:00.
  • Проводити релігійні заходи: у приміщенні за умови присутності більше однієї особи на 5 кв. м; на відкритому повітрі за умови недотримання дистанції 1,5 м між присутніми.

    Увага!

    У ніч з 31.12.2020 на 01.01.2021 робота ресторанів та кафе буде дозволена до 01:00.

    Також продовжують діяти обмеження, які були запроваджені раніше.

    Забороняється:

    • Перебувати в громадському транспорті та громадських місцях без вдягнутої маски, а також перебувати на вулиці без документів, що посвідчують особу.
    ☝️ Як утилізувати в офісі маски і рукавички
    • Самовільно залишати місця ізоляції чи обсервації.
    • Проводити масові культурні (зокрема концерти), спортивні, соціальні, рекламні та інші заходи, у яких бере участь більше 20 осіб та недотримана дистанція у 1,5 м між учасниками (виключення: офіційні та професійні спортивні заходи без глядачів, іспити для нотаріату та заходи, необхідні для забезпечення роботи органів влади).
    • Робота кінотеатрів і закладів культури із наповненістю понад 50% місць одного залу.
    • Перевозоти в пасажирському транспорті більше пасажирів, ніж кількість сидячих місць (крім метро).
    • Проведення дискотек, робота нічних клубів та закладів громадського харчування з організацією дозвілля.
    • Розміщувати в закладах харчування більше 4 повнолітніх осіб за одним столом та коли відстань між столами менш ніж 2 м.
    • Робота суб’єктів господарювання, у яких працівники не забезпечені масками, не нанесено маркування щодо дистанції між клієнтами в 1,5 м, а відвідувачі не мають правильно вдягнутих засобів індивідуального захисту.
    • Перетинати кордон іноземцям без наявного поліса страхування (з окремими виключеннями).
    • Діяльність закладів із розміщення (крім готелів, реабілітаційних центрів для людей з інвалідністю, санаторно-курортних закладів).
    • Відвідувати заклади освіти групами більше 20 осіб, крім закладів дошкільної, загальної середньої, позашкільної та спеціалізованої мистецької освіти.
    • Відвідувати заклади освіти у разі, коли на самоізоляції перебуває більш ніж 50% учнів та персоналу закладу освіти.
    • Проводити планові заходи з госпіталізації (крім паліативної допомоги, допомоги породіллям, новонародженим, допомоги при пологах, лікуванні онкохворих, високоспеціалізована (третинна) меддопомога та інша невідкладна меддопомога).
    • Робота спортивних залів і фітнес-центрів, якщо в них перебуває більше однієї особи на 20 кв. м.
    • Відвідувати пункти (місця) тимчасового тримання осіб, пункти тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства, а також пункти розміщення біженців.
    • Перетинати КПВВ на тимчасово окуповані території ОРДЛО та Криму іноземцями без наявного поліса страхування (з окремими виключеннями).
    • Відвідувати стороннім особам закладів соцзахисту, у яких перебувають окремі категорії громадян (люди похилого віку, ветерани війни, особи з інвалідністю, психічними порушеннями та інше).

    Памятайте також, що з 8 по 24 січня 2021 року в Україні діятимуть посилені карантинні обмеження.

    Джерело: Урядовий портал

    Статичний блок для новин

    Статті за темою

    Усі статті за темою

    Дотримання вимог охорони праці на елеваторах

    Елеватори входять у новий сезон роботи в умовах війни. Поряд з небезпеками воєнного стану, періодичних обстрілів та аварійних відключень електроенергії на підприємства чатують і традиційні небезпеки. Тому роботодавцям необхідно забезпечити постійний нагляд за безпекою на робочих місцях та організовувати технологічний процес відповідно до вимог нормативно - правових актів з охорони праці (далі – НПАОП).
    32

    Потенційні загрози під час відключень світла на підприємстві

    У цій статті розглянемо основні загрози, які виникають під час блекауту, а також рекомендації як підготуватися до блекаутів, щоб убезпечити працівників підприємства від травмувань та інших наслідків, пов’язаних із можливими непередбачуваними відключеннями електроенергії.
    397

    Комісія з питань охорони праці: завдання та обов'язки

    Комісію з питань охорони праці створюють як консультативно-дорадчий орган, у якому представники адміністрації і профспілок спільно вирішують питання безпеки, гігієни праці, виробничого середовища. Про те, як створити таку комісію і організувати її роботу, — далі.
    11894

    Обмеження та вимоги під час ручного переміщення вантажів працівниками жіночої статі

    Зі статті ви дізнаєтеся, чи існують вимоги, обмеження та ризики, які мають враховуватися під час ручного переміщення вантажів працівниками жіночої статі. Також ознайомитеся з нормами підіймання і переміщення важких речей жінками.
    63

    Режим праці влітку у спекотних умовах

    В останні два тижні в Україні встановилася надзвичайно спекотна погода, а отже роботодавцям час подбати про належні умови праці під час роботи в спеку. Зі статті ви дізнаєтеся, за якої температури дозволено виконувати різні види робіт, як запобігти перегріванню організму, а також знайдете зразки супровідних документів.
    47341

    Гарячі запитання

    Усі питання і відповіді