У Харкові відбулася відкрита професійна першість верхолазів-висотників «Харківська Вертикаль»

Змагання провели 23-24 травня 2015 року на верхолазному стенді Федерації альпінізму та скелелазіння Харьківської області. Організатором змагання виступило ПрАТ «Учбово-курсовий комбінат» за підтримки Департаменту праці та соціальної політики Харківської міськради та Теруправління Держгірпромнагляду Харківської області

Змагання провели 23-24 травня 2015 року на верхолазному стенді Федерації альпінізму та скелелазіння Харьківської області. Організатором змагання виступило ПрАТ «Учбово-курсовий комбінат» за підтримки Департаменту праці та соціальної політики Харківської міськради та Теруправління Держгірпромнагляду Харківської області.

Безпосереднє керівництво змаганнями проводила суддівська колегія, яку очолив Гриценко Анатолій Іванович, викладач ПрАТ «Учбово-курсовий комбінат», інструктор з альпінізму 3 категорії, єдиний в Україні інструктор з кваліфікаційного навчання за програмою Міжнародної асоціації промислового альпінізму (IRATA).

Також до складу суддівської колегії увійшли:

Загребельний Ігор Анатолійович — інструктор з альпінізму 3 категорії, викладач висотно-верхолазних робіт;

Нечаєв Сергій Миколайович — майстер ТОВ «СП КРАФТ»;

Єна Тамара Іванівна — інструктор вищої категорії з альпінізму, перша в Україні жінка-першопроходець на гімалайську вершину восьмитисячник Дхаулагірі (висотою 8167 м.).

Метою проведення заходу було:

  • перевірити та підвищити рівень технічної підготовки працівників, які виконують висотно-верхолазні роботи, спеціалістів, які виконують роботи методом промислового альпінізму, співробітників рятівних служб та спортсменів гірничого спорту;
  • ознайомити учасників із методами та технологіями виконання висотно-верхолазних робіт відповідно до європейських стандартів IRATA;
  • обмінятися досвідом щодо техніки виконання верхолазних робіт, евакуації постраждалих із високих об’єктів та використання спорядження для цих цілей;
  • підгодовувати працівників до безаварійної роботи в сезоні 2015 року.

Усі етапи змагання проходили згідно з правилами охорони праці під час виконання робіт на висоті (НПАОП 0.00-1.15-07), а також нормами та правилами IRATA.

У змаганнях взяли участь 13 команд з 5 міст України: Києва, Дніпропетровська, Харкова, Луганська та Дніпродзержинська. Була проведена командна першість, де слід було продемонструвати уміння організувати підйом тяжкого вантажу за допомогою поліспастних систем і з їх допомогою та мотузкових відтяжок пронести цей вантаж по складному маршруту та з філігранною точністю опустити в ложемент.

За результатами до першості з транспортування постраждалого допускали учасників команд, які зайняли три перші місця. Команди та учасники, які зайняли призові місця, були нагороджені грамотами та цінними призами. Найкраще впоралася команда з Луганська — перше місце. Друге та третє — Дніпродзержинськ та Дніпропетровськ.

На етапі особистої першості учасникам слід було виконати складну операцію — зняти постраждалого із зависання з важкодоступного місця та транспортувати його до місця, де можливо надати йому комплексну медичну допомогу.

Головний приз — сертифікат вартістю 700 євро на навчання в рамках кваліфікаційних курсів IRATA. А пощастило отримати його учаснику Скороходову В.В. Переможець вже вигравав раніше аналогічний приз, навчався за програмою IRATA та має сертифікат 1 рівня. На цих змаганнях він вдруге підтвердив свій професійний рівень і отримав можливість знову пройти навчання та отримати вже 2 рівень IRATA. 

Учасники на змаганнях показали високу технічну підготовку під час виконання задач. Особливо вирізнялися вміннями учасники з кваліфікацією IRATA. І це підтверджує, що кваліфікація за міжнародними стандартами — правильний вибір в умовах євроінтеграції України.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Дотримання вимог охорони праці на елеваторах

Елеватори входять у новий сезон роботи в умовах війни. Поряд з небезпеками воєнного стану, періодичних обстрілів та аварійних відключень електроенергії на підприємства чатують і традиційні небезпеки. Тому роботодавцям необхідно забезпечити постійний нагляд за безпекою на робочих місцях та організовувати технологічний процес відповідно до вимог нормативно - правових актів з охорони праці (далі – НПАОП).
32

Потенційні загрози під час відключень світла на підприємстві

У цій статті розглянемо основні загрози, які виникають під час блекауту, а також рекомендації як підготуватися до блекаутів, щоб убезпечити працівників підприємства від травмувань та інших наслідків, пов’язаних із можливими непередбачуваними відключеннями електроенергії.
397

Комісія з питань охорони праці: завдання та обов'язки

Комісію з питань охорони праці створюють як консультативно-дорадчий орган, у якому представники адміністрації і профспілок спільно вирішують питання безпеки, гігієни праці, виробничого середовища. Про те, як створити таку комісію і організувати її роботу, — далі.
11894

Обмеження та вимоги під час ручного переміщення вантажів працівниками жіночої статі

Зі статті ви дізнаєтеся, чи існують вимоги, обмеження та ризики, які мають враховуватися під час ручного переміщення вантажів працівниками жіночої статі. Також ознайомитеся з нормами підіймання і переміщення важких речей жінками.
63

Режим праці влітку у спекотних умовах

В останні два тижні в Україні встановилася надзвичайно спекотна погода, а отже роботодавцям час подбати про належні умови праці під час роботи в спеку. Зі статті ви дізнаєтеся, за якої температури дозволено виконувати різні види робіт, як запобігти перегріванню організму, а також знайдете зразки супровідних документів.
47343

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді