Правила виконання маркшейдерських робіт: проєкт від Держпраці

Проєкт встановлює організаційні та технічні вимоги до всього комплексу маркшейдерських робіт при відкритому і підземному способах розробки родовищ рудних та нерудних корисних копалин, будівництві гірничих підприємств, використанні надр у цілях, не пов'язаних із видобуванням корисних копалин. Встигніть ознайомитись та внести свої зауваження.

Правила виконання маркшейдерських робіт: проєкт від Держпраці

Державна служба України з питань праці (далі — Держпраці) розробила проєкт наказу Мінекономіки «Про затвердження Правил виконання маркшейдерських робіт під час розробки родовищ рудних та нерудних корисних копалин» (далі — Проєкт).

Проєкт встановлює організаційні та технічні вимоги до всього комплексу маркшейдерських робіт при відкритому і підземному способах розробки родовищ рудних та нерудних корисних копалин, будівництві гірничих підприємств, використанні надр у цілях, не пов’язаних із видобуванням корисних копалин.

Шкідливі умови праці на підприємстві: що повинен робити роботодавець

За інформацією Держпраці, прийняття Проєкту та реалізація його вимог сприятиме раціональному використанню та охороні надр, дасть можливість підвищити загальний рівень промислової та техногенної безпеки на гірничих підприємствах із підземним та відкритим способом видобутку рудних та нерудних корисних копалин в Україні.

Пропозиції та зауваження до Проєкту приймаються протягом одного місяця з дня його оприлюднення на офіційному веб-сайті Держпраці за адресою:

  • Державна служба України з питань праці, 01601, м. Київ, вул. Десятинна, 14;
  • e-mail: [email protected];
  • факс/тел.: (044) 289 30 31.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Температурний скринінг працівників: як запровадити

Проведення температурного скринінгу працівників — обов’язкова процедура профілактичних заходів. Як організувати температурний скринінг на підприємстві, хто має контролювати його та як скласти наказ про запровадження температурного скринінгу — відповідає експерт.
36590

Як безпечно експлуатувати генератори електричної енергії

Масове використання генераторів стало новою українською реальністю. У статті розповідаємо про переваги різних видів генераторів, як організувати їх безпечну роботу й подбати про пожежну безпеку та які вимоги до обслуговувального персоналу
10103

Охорона праці жінок в Україні

Якими нормами законодавства урегульована охорона праці жінок на підприємстві у мирний та воєнний час? Що потрібно знати про особливості роботи жінок з вантажами, роботу жінок у нічний час, про нюанси працевлаштування та звільнення жінок? Детально про трудові права жінок — у статті.
31746

Інструктажі з пожежної безпеки: види, порядок проведення

Інструктажі з питань пожежної безпеки — один із найбільш ефективних заходів забезпечення пожежної безпеки на підприємстві. Зі статті ви дізнаєтеся про види протипожежних інструктажів, періодичність проведення інструктажів з пожежної безпеки та перевірку набутих знань.
162927

Правила безпеки праці під час виконання робіт у колійному господарстві

У зв'язку з тим, що робота працівників колійного господарства пов'язана з рухом поїздів і маневровою роботою, вона вимагає ретельного виконання правил і технологічних процесів кожного виду робіт.
52

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді