Підприємство програло суд Управлінню Держпраці

За порушення вимог нормативно-правових актів з охорони праці та промислової безпеки харківському підприємству у судовому порядку заборонили виконувати 8 робіт та експлуатувати 32 одиниці машин.

Як підготуватися до перевірки Держпраці

Через численні порушеннями вимог нормативно-правових актів з охорони праці та промислової безпеки, виявлені під час планової перевірки ПАТ «Куряжський домобудівельний комплекс», та невиконання у встановлені терміни раніше виданих приписів за результатами планової перевірки ГУ Держпраці у Харківській області звернулося до Харківського окружного адміністративного суду з відповідним позовом про заборону виконання робіт, експлуатацію машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки.

Рішенням суду позов Управління Держпраці задовольнили, і ПАТ «Куряжський домобудівельний комплекс» заборонили експлуатацію 32 одиниць машин, механізмів, зокрема:

  • вантажопідіймальних кранів – 9 одиниць;
  • водозабірних свердловин – 2 одиниці;
  • посудин, що працюють під тиском – 2 одиниці;
  • парогенераторів – 2 одиниці;
  • електровізків самохідних з залізничною платформою – 2 одиниці;
  • гідравлічних пресів для випробування навантаженням – 2 одиниці;
  • КТП 110/10 кВ КТП(2х25000), КТП 10/0,4 кВ – 3 одиниці;
  • підйомника щоглового вантажопасажирського – 2 одиниці;

а також ліфтів, кранових колій вантажопідіймального крана, конвейеру інертних матеріалів, бетононасосу, насосів та напірних трубопроводів (лівого та правого) в машинному відділенні КНС, під’їзних колій АТ «КДБК».

Якщо контролери Держпраці на порозі

Підприємство програло суд Управлінню Держпраці
Ірина Шкарівськаадвокат, постійний автор статей та лектор вебінарів на теми законодавства про охорону праці
Згідно з Планом заходів зі здійснення державного нагляду (контролю) Держпраці у 2019 році здійснить 16905 перевірок підприємств. Суб’єктам господарювання потрібно знати не лише про те, як підготвуватися до приїзду інспекторів, а також

Також заборонено виконання 8 робіт, зокрема будівельно-монтажних робіт на будівельних майданчиках, вантажно-розвантажувальних робіт на складі готової продукції, вантажно-розвантажувальних робіт в арматурному цеху, виконання робіт в колодязях, камерах, замкнутому просторі.

Зазначеним рішенням суду відсторонено від виконання робіт понад 60 працівників, що не пройшли навчання та перевірку знань з питань охорони праці та промислової безпеки.

Джерело: Державна служба України з питань праці

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Інструкція з охорони праці для оператора АЗС

Інструкція з охорони праці для оператора АЗС є нормативним документом, що містить обов’язкові вимоги з охорони праці для заправника при виконанні робіт згідно з його обов’язками. Скачайте інструкцію та за потреби адаптуйте до умов вашого підприємства.
18398

Контроль за станом охорони праці на підприємстві

Контроль за станом охорони праці на підприємстві є одним із складових елементів системи управління охороною праці підприємства. Контроль спрямований на виявлення відхилень від норм в умовах праці та перевірку виконання працівниками своїх обов’язків у сфері охорони праці. Дізнайтеся, які бувають основні види контролю за станом охорони праці на підприємстві, з якою періодичністю їх проводять, та якими документами супроводжується контроль.
57555

Всесвітній день охорони праці

Щорічно 28 квітня в Україні відзначають День охорони праці, який збігається зі Всесвітнім днем охорони праці. Так само збігається і девіз, який визначає МОП. Дізнайтеся, як звучить тема Дня охорони праці — 2024 та як організувати День охорони праці на підприємстві.
102219

Як організувати адміністративно-громадський контроль за станом охорони праці

Одним із основних видів контролю за станом охорони праці на підприємстві є триступеневий адміністративно-громадський контроль. Хто та як має його організувати? Чи обов’язково всім підприємствам дотримуватись триступеневої схеми контролю, — роз'яснюємо у статті.
22030

Цивільний захист на підприємстві

Для того, щоб запобігти надзвичайним ситуаціям, ліквідувати їх наслідки та надати допомогу потерпілим, організуйте на підприємстві роботу з цивільного захисту. У статті розповімо, які саме заходи цивільного захисту повинні забезпечити на своїх об’єктах суб’єкти господарювання.
27070

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді