Внесено зміни до Інструкції про службові відрядження

Наказом Мінфіну від 04.08.2015 № 694 затверджено зміни до Інструкції про службові відрядження в межах України та за кордон. Відтепер бюджетним установам та організаціям не потрібно буде здійснювати реєстрацію особи, яка вибуває у відрядження, у спеціальному журналі. Форму цього журналу також вилучено із Інструкції

Наказом Мінфіну від 04.08.2015 № 694 затверджено зміни до Інструкції про службові відрядження в межах України та за кордон (далі — Інструкція).

Відтепер бюджетним установам та організаціям не потрібно буде здійснювати реєстрацію особи, яка вибуває у відрядження, у спеціальному журналі. Форму цього журналу також вилучено із Інструкції.

Згідно із внесеними змінами, якщо дата на транспортному квитку не збiгається з датою прибуття працiвника з вiдрядження, з дозволу керiвника пiдприємства береться до уваги затримка у вiдрядженнi на вихiднi або святковi й неробочi днi у разi, якщо строк перебування працiвника поза мiсцем його постiйної роботи не перевищуватиме строку вiдрядження, передбаченого постановою КМУ вiд 02.02.2011 № 98.

За такі дні працівникові не відшкодовуватимуть добові витрати, витрати на найм житлового приміщення та інші витрати (крім витрат на проїзд з місця відрядження до місця постійної роботи).

Також керівники установ зможуть особисто вирішувати питання відшкодування своїх витрат на найм житлових приміщень, що перевищують відповідні граничні суми, на проїзд у м’якому вагоні, суднами морського та річкового транспорту, повітряним транспортом за квитками 1-го класу та бізнес-класу, а також витрат на перевезення багажу понад вагу, вартість перевезення якої входить до вартості квитка.

Наказ набирає чинності з дня його офіційного опублікування.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Дотримання вимог охорони праці на елеваторах

Елеватори входять у новий сезон роботи в умовах війни. Поряд з небезпеками воєнного стану, періодичних обстрілів та аварійних відключень електроенергії на підприємства чатують і традиційні небезпеки. Тому роботодавцям необхідно забезпечити постійний нагляд за безпекою на робочих місцях та організовувати технологічний процес відповідно до вимог нормативно - правових актів з охорони праці (далі – НПАОП).
33

Потенційні загрози під час відключень світла на підприємстві

У цій статті розглянемо основні загрози, які виникають під час блекауту, а також рекомендації як підготуватися до блекаутів, щоб убезпечити працівників підприємства від травмувань та інших наслідків, пов’язаних із можливими непередбачуваними відключеннями електроенергії.
398

Комісія з питань охорони праці: завдання та обов'язки

Комісію з питань охорони праці створюють як консультативно-дорадчий орган, у якому представники адміністрації і профспілок спільно вирішують питання безпеки, гігієни праці, виробничого середовища. Про те, як створити таку комісію і організувати її роботу, — далі.
11897

Обмеження та вимоги під час ручного переміщення вантажів працівниками жіночої статі

Зі статті ви дізнаєтеся, чи існують вимоги, обмеження та ризики, які мають враховуватися під час ручного переміщення вантажів працівниками жіночої статі. Також ознайомитеся з нормами підіймання і переміщення важких речей жінками.
64

Режим праці влітку у спекотних умовах

В останні два тижні в Україні встановилася надзвичайно спекотна погода, а отже роботодавцям час подбати про належні умови праці під час роботи в спеку. Зі статті ви дізнаєтеся, за якої температури дозволено виконувати різні види робіт, як запобігти перегріванню організму, а також знайдете зразки супровідних документів.
47349

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді