Уряд змінив умови призначення допомоги малозабезпеченим сім’ям

Внесено зміни до Порядку призначення і виплати державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям. Максимальний розмiр такої допомоги не може бути бiльшим за прожитковий мiнiмум для сiм’ї

Постановою КМУ від 26.08.2015 № 638 внесено зміни до Порядку призначення і виплати державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям.

Так, розмiр соцiальної допомоги з 1 квiтня 2015 року збiльшується на кожну дитину вiком до 13 рокiв на 250 грн., а на кожну дитину вiком вiд 13 до 18 рокiв — на 500 грн.

Максимальний розмiр соцiальної допомоги не може бути бiльшим за прожитковий мiнiмум для сiм’ї.

Крім того, відтепер таку допомогу призначатимуть також сім’ям, у власності чи володінні яких є земельна ділянка площею понад 0,6 гектара.

Не призначатимуть допомогу сім’ям, у власності чи володінні яких є два та більше автомобілів, транспортних засобів (механізмів).

Постанова набирає чинності з дня її офіційного опублікування.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Температурний скринінг працівників: як запровадити

Проведення температурного скринінгу працівників — обов’язкова процедура профілактичних заходів. Як організувати температурний скринінг на підприємстві, хто має контролювати його та як скласти наказ про запровадження температурного скринінгу — відповідає експерт.
36593

Як безпечно експлуатувати генератори електричної енергії

Масове використання генераторів стало новою українською реальністю. У статті розповідаємо про переваги різних видів генераторів, як організувати їх безпечну роботу й подбати про пожежну безпеку та які вимоги до обслуговувального персоналу
10104

Охорона праці жінок в Україні

Якими нормами законодавства урегульована охорона праці жінок на підприємстві у мирний та воєнний час? Що потрібно знати про особливості роботи жінок з вантажами, роботу жінок у нічний час, про нюанси працевлаштування та звільнення жінок? Детально про трудові права жінок — у статті.
31748

Інструктажі з пожежної безпеки: види, порядок проведення

Інструктажі з питань пожежної безпеки — один із найбільш ефективних заходів забезпечення пожежної безпеки на підприємстві. Зі статті ви дізнаєтеся про види протипожежних інструктажів, періодичність проведення інструктажів з пожежної безпеки та перевірку набутих знань.
162929

Правила безпеки праці під час виконання робіт у колійному господарстві

У зв'язку з тим, що робота працівників колійного господарства пов'язана з рухом поїздів і маневровою роботою, вона вимагає ретельного виконання правил і технологічних процесів кожного виду робіт.
52

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді