Оптимальна чисельність електротехнічного персоналу

Експерт Держпраці розповів, які нормативні документи визначають чисельність електротехнічного персоналу, необхідного для обслуговування електроустановок, наприклад громадських будівель та споруд.

Аби забезпечити безпечну та надійну експлуатацію електроустановок, на підприємстві створюють електротехнічну службу (відділ, групу) з необхідною кількістю електротехнічних працівників, залежно від класу напруги живлення, складності робіт із обслуговування електроустановок (п. 1.3 розд. IV Правил технічної експлуатації електроустановок споживачів, затверджених наказом Міністерства палива та енергетики України від 25.07.2006 № 258; далі — ПТЕЕС).

Якщо підприємству економічно недоцільно створити електротехнічну службу (відділ, групу), свої електроустановки воно передає ⇒

Про те, в якому нормативному документі встановлено оптимальну чисельність працівників, котрі обслуговують будинки управлінь і будинки конструкторських та проектних організацій, читайте у свіжому номері Довідника.

Також є Методика розрахунку чисельності окремих категорій працівників на основі норм з праці (затверджена наказом Мінпраці від 04.09.2000 № 222). Цей документ визначає загальну методику розрахунку чисельності окремих категорій працівників на основі норм із праці (норм часу, нормативів чисельності, норм навантаження, норм часу обслуговування і норм обслуговування), зокрема чисельність електротехнічного персоналу.

Це не весь перелік документів, які встановлюють вимоги до чисельності електротехнічного персоналу. З вичерпним переліком ви можете ознайомитися у статті Як визначити оптимальну чисельність електротехнічного персоналу.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Температурний скринінг працівників: як запровадити

Проведення температурного скринінгу працівників — обов’язкова процедура профілактичних заходів. Як організувати температурний скринінг на підприємстві, хто має контролювати його та як скласти наказ про запровадження температурного скринінгу — відповідає експерт.
36590

Як безпечно експлуатувати генератори електричної енергії

Масове використання генераторів стало новою українською реальністю. У статті розповідаємо про переваги різних видів генераторів, як організувати їх безпечну роботу й подбати про пожежну безпеку та які вимоги до обслуговувального персоналу
10103

Охорона праці жінок в Україні

Якими нормами законодавства урегульована охорона праці жінок на підприємстві у мирний та воєнний час? Що потрібно знати про особливості роботи жінок з вантажами, роботу жінок у нічний час, про нюанси працевлаштування та звільнення жінок? Детально про трудові права жінок — у статті.
31746

Інструктажі з пожежної безпеки: види, порядок проведення

Інструктажі з питань пожежної безпеки — один із найбільш ефективних заходів забезпечення пожежної безпеки на підприємстві. Зі статті ви дізнаєтеся про види протипожежних інструктажів, періодичність проведення інструктажів з пожежної безпеки та перевірку набутих знань.
162927

Правила безпеки праці під час виконання робіт у колійному господарстві

У зв'язку з тим, що робота працівників колійного господарства пов'язана з рухом поїздів і маневровою роботою, вона вимагає ретельного виконання правил і технологічних процесів кожного виду робіт.
52

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді