Оптимальна чисельність електротехнічного персоналу

Експерт Держпраці розповів, які нормативні документи визначають чисельність електротехнічного персоналу, необхідного для обслуговування електроустановок, наприклад громадських будівель та споруд.

Аби забезпечити безпечну та надійну експлуатацію електроустановок, на підприємстві створюють електротехнічну службу (відділ, групу) з необхідною кількістю електротехнічних працівників, залежно від класу напруги живлення, складності робіт із обслуговування електроустановок (п. 1.3 розд. IV Правил технічної експлуатації електроустановок споживачів, затверджених наказом Міністерства палива та енергетики України від 25.07.2006 № 258; далі — ПТЕЕС).

Якщо підприємству економічно недоцільно створити електротехнічну службу (відділ, групу), свої електроустановки воно передає ⇒

Про те, в якому нормативному документі встановлено оптимальну чисельність працівників, котрі обслуговують будинки управлінь і будинки конструкторських та проектних організацій, читайте у свіжому номері Довідника.

Також є Методика розрахунку чисельності окремих категорій працівників на основі норм з праці (затверджена наказом Мінпраці від 04.09.2000 № 222). Цей документ визначає загальну методику розрахунку чисельності окремих категорій працівників на основі норм із праці (норм часу, нормативів чисельності, норм навантаження, норм часу обслуговування і норм обслуговування), зокрема чисельність електротехнічного персоналу.

Це не весь перелік документів, які встановлюють вимоги до чисельності електротехнічного персоналу. З вичерпним переліком ви можете ознайомитися у статті Як визначити оптимальну чисельність електротехнічного персоналу.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Дотримання вимог охорони праці на елеваторах

Елеватори входять у новий сезон роботи в умовах війни. Поряд з небезпеками воєнного стану, періодичних обстрілів та аварійних відключень електроенергії на підприємства чатують і традиційні небезпеки. Тому роботодавцям необхідно забезпечити постійний нагляд за безпекою на робочих місцях та організовувати технологічний процес відповідно до вимог нормативно - правових актів з охорони праці (далі – НПАОП).
32

Потенційні загрози під час відключень світла на підприємстві

У цій статті розглянемо основні загрози, які виникають під час блекауту, а також рекомендації як підготуватися до блекаутів, щоб убезпечити працівників підприємства від травмувань та інших наслідків, пов’язаних із можливими непередбачуваними відключеннями електроенергії.
397

Комісія з питань охорони праці: завдання та обов'язки

Комісію з питань охорони праці створюють як консультативно-дорадчий орган, у якому представники адміністрації і профспілок спільно вирішують питання безпеки, гігієни праці, виробничого середовища. Про те, як створити таку комісію і організувати її роботу, — далі.
11894

Обмеження та вимоги під час ручного переміщення вантажів працівниками жіночої статі

Зі статті ви дізнаєтеся, чи існують вимоги, обмеження та ризики, які мають враховуватися під час ручного переміщення вантажів працівниками жіночої статі. Також ознайомитеся з нормами підіймання і переміщення важких речей жінками.
63

Режим праці влітку у спекотних умовах

В останні два тижні в Україні встановилася надзвичайно спекотна погода, а отже роботодавцям час подбати про належні умови праці під час роботи в спеку. Зі статті ви дізнаєтеся, за якої температури дозволено виконувати різні види робіт, як запобігти перегріванню організму, а також знайдете зразки супровідних документів.
47343

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді