Порушення вимог пожежної безпеки зафіксувала комісія в торгівельно-розважальних закладах Одеси

У багатьох ресторанах і кафе немає вогнегасників і під'їздів для пожежних машин.

У зв'язку з пожежами в закладах громадського харчування в Одесі співробітники облуправління ДСНС спільно з представниками міськради вирушили в рейд по літніх розважальних і торгових закладах на узбережжі, перевіряючи дотримання правил пожежної безпеки.

З початку серпня комісія перевірила 18 місць відпочинку, від 16-ї станції Фонтану до пляжу «Аркадія». З'ясувалося, що в багатьох кафе і ресторанах немає вогнегасників, гідрантів і під'їздів для пожежних машин.

«Буквально у двох-трьох закладів у наявності є все необхідне. Решта або не готові, або придумують небилиці про те, що вогнегасники віддали на дозаправку», – розповів член комісії депутат міськради Денис Григор'єв.

Крім того, деякі клуби побудували з необробленого дерева, що тільки збільшує ризик загорянь. Також з'ясувалося, що деякі заклади займають значно більше місця на пляжі, ніж зазначено в документах. Закінчити інспекцію планують до 17 серпня, а порушники повинні виправити недоліки протягом двох тижнів.

Джерело: ГУ Держпраці в Одеській області

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Інструктажі з пожежної безпеки: види, порядок проведення

Інструктажі з питань пожежної безпеки — один із найбільш ефективних заходів забезпечення пожежної безпеки на підприємстві. Зі статті ви дізнаєтеся про види протипожежних інструктажів, періодичність проведення інструктажів з пожежної безпеки та перевірку набутих знань.
162927

Вступний інструктаж з пожежної безпеки на підприємстві

Вступний інструктаж з пожежної безпеки — це перший крок до ознайомлення з системою протипожежної безпеки на підприємстві. Зі статті ви дізнаєтеся, хто має його проходити та які питання розглядаються під час такого інструктажу.
35201

Безпечне проведення вогневих робіт

Дізнайтеся про основні вимоги охорони праці та пожежної безпеки при проведенні вогневих робіт. Перевірте правильність підготовки до виконання вогневих робіт за чеклістом.
29699

Наказ про призначення відповідальних за пожежну безпеку

Керівник підприємства зобов’язаний призначити відповідального за пожежну безпеку на підприємстві та закріпити цей обов’язок у локальних актах підприємства. У статті ви знайдете зразок наказу про призначення відповідального за пожежну безпеку.
97216

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді