Тривають профілактичні заходи з охорони праці в АПК Луганщини

На підприємствах агропромислового комплексу області тривають превентивні заходи з охорони праці

Продовжуючи роботу з проведення превентивних заходів, що мають на меті запобігання нещасних випадків в агропромисловому комплексі, інспекторським складом відділу державного нагляду в АПК, СКС, на транспорті і у зв’язку Управління нагляду в промисловості і на об’єктах підвищеної небезпеки ГУ Держпраці у Луганській області були проведені семінар-наради на підприємствах АПК області з загальною темою «Дотримання вимог безпеки суб’єктів господарювання агропромислового комплексу під час проведення зернозбиральних робіт».

Зокрема, такі заходи пройшли в Управліннях агропромислового розвитку Кремінської, Новопсковської та Марківської районних державних адміністрацій, ТОВ «Білолуцьк Агро» (Новопсковський р-н), ПП «Дорошенко М.І.» (Марківський р-н) ФГ «Мирна долина» (м. Сватове), ПСП «Україна» (смт. Троїцьк), ПП «КАУТ» (Кремінський р-н), КФГ «Мир» (Станично-Луганській р-н), СТОВ «Деметра», ПСП «Флора» (Новоайдарський р-н), ФГ «Світанок», ФГ «Віктор», ТОВ «Стан» (Попаснянського р-н) та на інших підприємствах агропромислового комплексу області.

Темами семінарів-нарад в зазначених установах були: «Вимоги щодо виробничого обладнання та організації робочих місць», «Дотримання вимог з охорони праці при працевлаштуванні неповнолітніх», «Вимоги безпеки під час ремонту сільськогосподарської техніки», «Дотримання вимог безпеки при вантажно-розвантажувальних роботах», «Вимоги безпеки при виконанні робіт з інструментом та пристосуваннями», «Вимоги безпеки під час навантаження, розвантаження та перевезення вантажів автомобілями при виконанні зернозбиральних робіт».

Під час проведення вищезазначених заходів з працівниками установ та підприємств обговорювались наступні питання:

  • створення комісій з перевірки стану охорони праці на підприємстві;
  • виконання працівниками вимог інструкцій з охорони праці у тому числі тимчасово залучених працівників;
  • проведення позапланових інструктажів з охорони праці ;
  • проходження трактористами, комбайнерами, їх помічники та іншими особами, задіяними на роботах по збиранню врожаю, протипожежного інструктажу;
  • розробка маршрутів безпечного пересування сільськогосподарських машин і агрегатів до місця виконання робіт;
  • заправляння машин у нічний час у польових умовах;
  • заправляння збиральної техніки у хлібних масивах;
  • дотримання протипожежних вимог у місцях зберігання сільськогосподарської та іншої техніки, що використовується під час збирання врожаю;
  • забезпечення контролю за проведенням передрейсових медичних оглядів механізаторів та водіїв;
  • сприяння роботі консультаційних пунктів безпосередньо на виробничих ділянках.

Данні превентивні заходи проводяться за сприяння місцевих органів влади та керівництва підприємств АПК. Такі заходи дають змогу, не дивлячись на ряд складнощів, пов’язаних із проведенням АТО на території Луганської області, підтримати охорону праці підприємств агропромислового комплексу на належному рівні. Завдяки співпраці ГУ Держпраці у Луганській області та зазначених підприємств в рамках проведення превентивних заходів з охорони праці, робота відповідно до нормативно-правових актів з охорони праці ведеться в тому числі й на тих підприємствах, які знаходяться в безпосередній близькості до лінії розмежування.

Джерело: ГУ Держпраці в Луганській області

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Температурний скринінг працівників: як запровадити

Проведення температурного скринінгу працівників — обов’язкова процедура профілактичних заходів. Як організувати температурний скринінг на підприємстві, хто має контролювати його та як скласти наказ про запровадження температурного скринінгу — відповідає експерт.
36590

Як безпечно експлуатувати генератори електричної енергії

Масове використання генераторів стало новою українською реальністю. У статті розповідаємо про переваги різних видів генераторів, як організувати їх безпечну роботу й подбати про пожежну безпеку та які вимоги до обслуговувального персоналу
10102

Охорона праці жінок в Україні

Якими нормами законодавства урегульована охорона праці жінок на підприємстві у мирний та воєнний час? Що потрібно знати про особливості роботи жінок з вантажами, роботу жінок у нічний час, про нюанси працевлаштування та звільнення жінок? Детально про трудові права жінок — у статті.
31746

Інструктажі з пожежної безпеки: види, порядок проведення

Інструктажі з питань пожежної безпеки — один із найбільш ефективних заходів забезпечення пожежної безпеки на підприємстві. Зі статті ви дізнаєтеся про види протипожежних інструктажів, періодичність проведення інструктажів з пожежної безпеки та перевірку набутих знань.
162927

Правила безпеки праці під час виконання робіт у колійному господарстві

У зв'язку з тим, що робота працівників колійного господарства пов'язана з рухом поїздів і маневровою роботою, вона вимагає ретельного виконання правил і технологічних процесів кожного виду робіт.
52

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді