У Маріуполі повідомлено про підозру посадовцю, який приховав факт травматизму на підприємстві

9 березня 2017 року прокуратурою № 2 м. Маріуполь повідомлено про підозру посадовцю одного з найбільших підприємств міста у вчиненні грубого порушення законодавства про працю, за яке передбачена кримінальна відповідальність.

«Досудовим розслідуванням встановлено, що у вересні 2016 року працівник ПрАТ «Азовзагальмаш» отримав виробничу травму, в результаті якої у нього діагностовано переломи пальців ніг. Однак, всупереч законодавству, підозрюваний, будучи заступником директора та виконувачем обов’язків начальника цеху вказаного підприємства, знаючи про факт виробничого травматизму, не вжив жодних заходів щодо його належної реєстрації та умисно приховав даний факт.

Таким чином, постраждалого працівника позбавлено гарантованого забезпечення своєчасною та повною соціальною допомогою у випадках отримання травми в результаті нещасного випадку на виробництві.

Лише після втручання Маріупольської місцевої прокуратури № 2, соціальні права постраждалого поновлено, йому виплачено гарантовану матеріальну компенсацію та лікарняні.

На теперішній час триває досудове розслідування» – прес-служба прокуратури Донецької області.


Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Що входить в обов'язки комісії з розслідування нещасного випадку

Для розслідування нещасних випадків, що не підлягають спеціальному розслідуванню, за наказом роботодавця на підприємстві утворюється комісія з розслідування нещасного випадку. Детальніше про склад комісії, її обов’язки і повноваження та про особливості створення комісії під час війни дізнайтеся зі статті.
49634

Інструкція з надання домедичної допомоги

Якщо на підприємстві стався нещасний випадок, саме від ваших дій залежатиме життя та здоров’я потерпілого. Як правильно діяти в критичній ситуації, підкаже Інструкція з надання домедичної допомоги. Скачайте зразок інструкції, розроблений експертом.
186637

Акт службового розслідування порушень вимог безпеки

Після того, як комісія зі службового розслідування встановила причини, винних осіб і зміст порушень, вона складає акт службового розслідування. Скачайте Акт службового розслідування: зразок, розроблений експертом
9297

Службове розслідування порушень вимог безпеки

Якщо порушення вимог безпеки на виробництві спричинило негативні наслідки, зокрема призвело до матеріальних збитків або травмування працівника, роботодавець може ініціювати службове розслідування. У статті підкажемо, як проводити службове розслідування та надамо зразки супутніх документів.
81106

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді