160 тис. грн виплатять сім`ям загиблих на шахті Львівщини із Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України

Сім'ям загиблих і постраждалих у Львівській обл. шахтарів виплатять компенсації. Про це у "Вечірньому праймі" на телеканалі "112 Україна" повідомив міністр соціальної політики Андрій Рева.

"Звичайно, буде. Справа в тому, що до сфери управління міністерства входить державна служба праці. Розслідування нещасних випадків на виробництві здійснюється за її безпосередньої участі. Тому Чернега, керівник служби, одночасно з прем'єром вже там", – зазначив Рева.

Також він зауважив: "Крім того, сім'ї загиблих і потерпілі мають право на компенсацію за рахунок нашого фонду з тимчасового соціального захисту від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання. Зараз вони, правда, зливаються в один фонд. Там встановлені такі виплати, які в таких випадках виплачуються сім'ям загиблих і постраждалих. Зокрема, сім'ям загиблих має бути виплачено 160 тисяч гривень, або 100 прожиткових мінімумів, станом на 1 січня 2017 року, ... на кожну сім'ю і 32 тисячі гривень, або 20 прожиткових мінімумів, на кожного утриманця у цих сім'ях".

Міністр припустив, що прем'єр також не залишить ці родини без уваги.

"Напевно додаткові кошти будуть виплачені вже в рамках допомоги більше тих сум, які передбачені чинним законодавством", – зазначив Рева.

Нагадаємо, що вчора (02.03.2017) на шахті Львівщини стався вибух метану. Докладніше читайте ТУТ.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Як забезпечується охорона праці жінок, неповнолітніх та осіб з інвалідністю

Охорона праці жінок, неповнолітніх, інвалідів забезпечується відповідними законодавчими нормами. Адже через певні фізичні, фізіологічні та інші особливості жінкам, неповнолітнім, інвалідам складніше реалізувати своє право на працю. У статті розповідаємо, як забезпечити рівні можливості для всіх працівників, незалежно від статі, віку чи інвалідності, та створити безпечні умови праці для всіх.
40997

Доплата за шкідливі умови праці

Чинним законодавством передбачені пільги та компенсації за роботу у важких і шкідливих умовах праці. Зі статті ви дізнаєтеся, як нараховується доплата за шкідливі умови праці, якими нормативно-правовими актами це регулюється та яка відповідальність чекає на тих, хто порушує вимоги щодо призначення доплат.
28839

Які пільги передбачені для працівників, зайнятих на покрівельних роботах

Окремі види покрівельних робіт належать до робіт із шкідливими та важкими умовами праці. Щоб забезпечити соціальні гарантії працівникам, зайнятим у шкідливих і важких умовах праці, держава гарантує їм право на пільги й компенсації. Дізнайтеся, на які пільги можуть розраховувати працівники, зайняті на покрівельних роботах.
2556

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді