1. З метою профілактики перегрівання організму (гіпертермії) необхідно організувати раціональний режим праці. Під час робіт на відкритому повітрі за температури 35ºС і вище тривалість періодів безперервної роботи повинна складати 15-20 хвилин з наступною тривалістю відпочинку не менше 10-12 хвилин в охолоджуваних приміщеннях. При цьому допустима сумарна тривалість термічного навантаження за робочу зміну для осіб, які використовують спеціальний одяг для захисту від теплового випромінювання, не повинна перевищувати 4-5 годин і 1,5-2 години для осіб без спеціального одягу.
2. В охолоджуючих приміщеннях, аби уникнути негативного впливу на організм великого перепаду температур, слід підтримувати температуру повітря на рівні 24-25°C.
3. Роботу за температури зовнішнього повітря більше 37 ºС вважають небезпечною (екстремальною). За цієї температури не рекомендовано проводити роботи на відкритому повітрі. Слід змінити порядок робочого дня та перенести години роботи на ранковий або вечірній час.
4. Для захисту від надмірного теплового випромінювання необхідно використовувати спеціальний одяг або одяг з натуральних тканин.
5. В умовах підвищеної температури рекомендується допускати до роботи осіб не молодше 25 і не старше 40 років.
6. З метою профілактики зневоднення організму рекомендовано правильно дотримуватися питного режиму. Температура питної води, напоїв, чаю має бути + 10-15 ºС. Аби компенсувати втрату солей і мікроелементів, що виділяються з організму з потом, рекомендовано вживати підсолену воду, мінеральну лужну воду, молочно-кислі напої (знежирене молоко, молочна сироватка), соки, вітамінізовані напої, киснево-білкові коктейлі.
7. Пити воду слід часто і потроху, щоб підтримувати хорошу гідратацію організму (оптимальний вміст води в організмі, який забезпечує його нормальну життєдіяльність, обмін речовин). При температурі повітря більше 30ºС і виконанні робіт середньої тяжкості потрібно випивати не менше 0,5 л води на годину — приблизно один стакан кожні 20 хвилин.
8. Для підтримки імунітету і зниження інтоксикації організму рекомендовано вживати фрукти і овочі.
За інформацією МОЗ України