Чи проводять розслідування нещасних випадків на виробництві в зоні АТО

Виконавча дирекція Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у листі від 14.07.2016 № 144-06-3 повідомила, що дiяльнiсть служби страхових експертiв з охорони працi на територiях, не пiдконтрольних українськiй владi, слiд вважати припиненою з 24.11.2014.

Відповідно, страхові експерти з охорони працi не мають можливості брати участь у розслiдуваннi нещасних випадкiв на виробництвi та причин виникнення професiйних захворювань на цих територiях. Така дiяльнiсть припинена в усiх населених пунктах, якi увiйшли до Перелiку населених пунктiв, на територiї яких органи державної влади тимчасово не здiйснюють або здiйснюють не в повному обсязi свої повноваження, затвердженого розпорядженням КМУ вiд 07.11.2014 № 1085-р.

Варто врахувати те, що виконання роботи страхового експерта з охорони працi на непiдконтрольних українськiй владi територiях може загрожувати його безпецi, життю та здоров’ю. Крім того, на цих територiях припинили свою дiяльнiсть усi державнi та бюджетнi установи. Тому робочi органи виконавчої дирекцiї Фонду повиннi забезпечити участь страхових експертiв з охорони працi у розслiдуваннях нещасних випадкiв та причин виникнення професiйних захворювань виключно на територiях, якi пiдконтрольнi українськiй владi.

Оскільки на непідконтрольних українськiй владi територiях припинено дiяльнiсть усiх бюджетних та державних установ, то документи, якi були виданi, затвердженi чи пiдписанi пiсля 01.12.2014 органами, установами, органiзацiями, не пiдпорядкованими українськiй владi, (екстрене повiдомлення про нещасний випадок, повiдомлення про професiйне захворювання за формою П-3, довiдки лiкувально-профiлактичних закладiв, експертнi висновки, iншi документи, якi необхiднi для проведення об’єктивного та своєчасного розслiдування нещасних випадкiв на виробництвi та професiйних захворювань) не можна вважати такими, що складенi вiдповiдно до вимог чинного законодавства України та використовувати їх для розслiдування нещасних випадкiв чи професiйних захворювань.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Аптечка на підприємстві

Аптечка першої допомоги має бути на кожному підприємстві, адже часто від оперативності надання домедичної допомоги залежить життя людини. Яким має бути склад аптечки невідкладної медичної допомоги, де саме повинна розміщуватися аптечка першої допомоги у виробничому підрозділі, хто відповідає за неї — про все це розповімо далі.
92281

Перша допомога при опіках

За різних обставин працівник може отримати термічні або хімічні опіки. В умовах воєнної агресії ризик отримання таких ушкоджень значно зростає. У статті розповімо про те, які існують види опіків та як правильно надати домедичну допомогу при опіках постраждалому.
26076

Класифікатор подій, що призвели до нещасного випадку

Від правильності встановлення причини нещасного випадку залежить ефективність розроблюваних заходів щодо запобігання подібним випадкам. Не помилитися при визначенні коду причини нещасного випадку за Класифікатором видів подій, причин, обладнання, що призвели до нещасного випадку, допоможе наша стаття.
14905

Порядок дій у разі хімічної небезпеки

Хімічна аварія на режимному об’єкті або на об’єкті інфраструктури може мати масштабні наслідки. У статті ви знайдете інформацію про алгоритм дій у випадку загрози чи раптового виникнення хімічної небезпеки.
14173

Перша допомога працівнику, який травмував голову

Черепно-мозкова травма може мати тяжкі наслідки — навіть призвести до передчасної смерті. Тому важливо своє­часно й правильно надати домедичну допомогу травмованому. Як це зробити — допоможуть рекомендації експерта. Не забудьте поділитися ними з працівниками!
29094

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді