Інструктаж водія на автотранспорті іншого структурного підрозділу

962

Запитання

Водій виконує роботу на автотранспорті іншого структурного підрозділу. Хто має проводити йому інструктаж на робочому місці?

Відповідь

10 правил охорони праці водіїв автотранспортних засобів

Первинний інструктаж з охорони праці проводять до початку роботи безпосередньо на робочому місці з працівником:

  • новоприйнятим (постійно чи тимчасово) на підприємство або до фізичної особи, яка використовує найману працю;
  • якого переводять з одного структурного підрозділу підприємства до іншого;
  • який виконуватиме нову для нього роботу;
  • відрядженим з іншого підприємства, який бере безпосередню участь у виробничому процесі на підприємстві.


Інструктаж проводять на робочому місці індивідуально або з групою осіб одного фаху за діючими на підприємстві інструкціями з охорони праці відповідно до виконуваних робіт.

Первинний інструктаж проводить безпосередній керівник робіт, начальник структурного підрозділу, майстер або фізична особа, яка використовує найману працю. Підстава — пункти 6.4, 6.8 Типового положення про порядок проведення навчання і перевірки знань з питань охорони праці, затвердженого наказом Держнаглядохоронпраці від 26.01.2005 № 15 (НПАОП 0.00-4.12-05).

Безпосередній керівник робіт, який дає завдання працівнику щодо виконання робіт, здійснює особистий контроль за ходом їх виконання і дотриманням заходів безпеки на робочих місцях. На це вказує пункт 3 Порядку розслідування та обліку нещасних випадків, професійних захворювань та аварій на виробництві, затвердженого постановою КМУ від 17.04.2019 № 337.

Уряд змінив порядок надання гірничих відводів
Георгій Лесенкоексперт з охорони праці, Київ
Не допускайте до роботи працівників, які не пройшли вступний інструктаж з охорони праці. Правильно його організувати допоможуть зразки необхідних документів.

додаток

Статичний блок для запитань-відповідей

Останні новини

Усі новини

Статті за темою

Усі статті за темою

Інструкція з охорони праці для кухаря

Інструкція з охорони праці для кухаря є інструкцією за професією, що встановлює вимоги безпеки під час приготування їжі (страв) в умовах кухні. Скачайте інструкцію та за потреби адаптуйте її до умов вашого підприємства.
56008

Організація вступного інструктажу з питань охорони праці на підприємстві

Вступний інструктаж з охорони праці є обов’язковим для кожного, без винятку, працівника. Приступати до роботи, не прослухавши цей інструктаж, — заборонено. Про які особливості проведення вступного інструктажу з охорони праці на робочому місці потрібно знати — розповідає експерт.
174481

Особливості проведення повторного інструктажу з охорони праці

Повторний інструктаж з охорони праці: кому проводити, які матеріали використовувати під час занять, як правильно вчинити, якщо працівник перебував у відпустці або хворів у день проведення повторного інструктажу.
112962

Oрганізація проведення інструктажів з питань охорони праці

Зі статті ви дізнаєтеся, які існують види інструктажів з охорони праці, хто проводить інструктажі з охорони праці, яка періодичність проведення інструктажів з охорони праці та як проводити інструктажі з охорони праці під час війни.
246869