Розслідуємо нещасні випадки за новим Порядком № 337

Набрав чинності Порядок розслідування та обліку нещасних випадків, професійних захворювань та аварій на виробництві, затверджений постановою КМУ від 17.04.2019 № 337. Які зміни відбулися? Як організувати розслідування? Відповіді та практичні поради — у тематичці.

Що змінилося у порядку розслідування нещасних випадків

Про ключові зміни розповідає експерт

Із 1 липня нещасні випадки розслідуватимемо за новим Порядком. Дізнайтеся зі статті, на кого поширюється Порядок та кому слід повідомити про нещасний випадок, а також, які комісії створити і який строк давності для розслідування.

Нещасний випадок на виробництві: яку документацію оформити

Ви правильно і вчасно підготуєте усі документи з розслідування нещасного випадку, якщо скористаєтеся статтею. Експерт проаналізував новий Порядок розслідування та обліку нещасних випадків і надав цінні поради щодо того, як скласти Акт за формою Н-1 та коли оформлювати тимчасовий акт і призначати повторне розслідування. Також ви дізнаєтеся, як зберігати матеріали.

Нещасний випадок на підприємстві: яку комісію створити та як розслідувати

На підприємстві стався нещасний випадок. Роботодавцю передусім необхідно з’ясувати, чи підпадає він під дію нового Порядку. У статті підкажемо, яку комісію створити та як провести розслідування, і надамо орієнтовний перелік необхідних матеріалів для організації розслідування. Допоможемо скласти алгоритм дій комісії, підкажемо, хто має входити до її складу і які документи скласти.

Яка роль у розслідуванні нещасного випадку членів сім’ї потерпілого та уповноваженої особи

Члени сім’ї потерпілого або уповноважені особи не входять до складу комісії з розслідування нещасного випадку, але мають право брати участь у розслідуванні.

Зі статті дізнаєтеся, які права мають члени сім’ї потерпілого або уповноважені особи під час розслідування нещасних випадків на виробництві. У додатках наведено приклади із судової практики.

Дивіться вебінар «Новий Порядок розслідування нещасних випадків на виробництві»

Переглядайте вебінар прямо в електронному журналі. Передплатникам е-журналу додаткова реєстрація на вебінар не потрібна. Якщо ще не передплачуєте «Довідник спеціаліста з охорони праці», отримайте безплатний демодоступ і дивіться вебінар на актуальну тему.

Активуйте подарунковий доступ



зміст

Статичний блок для статей

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді