Хто отримує страхові виплати в разі смерті потерпілого

51

Запитання

Хто має право на страхові виплати в разі смерті потерпілого на виробництві?

Відповідь

Як проводити спеціальне розслідування нещасних випадків

Право на щомісячні страхові виплати у разі смерті потерпілого мають:

1. Непрацездатні особи, які на день смерті потерпілого мали право одержувати від нього утримання:

  • діти, які не досягли 18 років;
  • повнолітні діти, які є здобувачами освіти за денною формою навчання — до закінчення ними навчання, але не довше ніж до досягнення 23 років, або визнані особами з інвалідністю з дитинства;
  • особи, які досягли пенсійного віку, передбаченого статтею 26 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування», якщо вони не працюють;
  • особи з інвалідністю — члени сім’ї потерпілого на час інвалідності.

2. Дитина, яка народилася протягом не більш як 10-місячного строку після смерті потерпілого.

3. Дружина (чоловік) або один із батьків померлого чи інший член сім’ї, якщо він не працює та доглядає дітей, братів, сестер або онуків потерпілого, які не досягли 8-річного віку.

Підстава — стаття 35 Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування» від 23.09.1999 №1105-XIV.

Джерело: Головне управління ПФУ в Донецькій області

Статичний блок для запитань-відповідей

Останні новини

Усі новини

Статті за темою

Усі статті за темою

Що входить в обов'язки комісії з розслідування нещасного випадку

Для розслідування нещасних випадків, що не підлягають спеціальному розслідуванню, за наказом роботодавця на підприємстві утворюється комісія з розслідування нещасного випадку. Детальніше про склад комісії, її обов’язки і повноваження та про особливості створення комісії під час війни дізнайтеся зі статті.
47344

Інструкція з надання домедичної допомоги

Якщо на підприємстві стався нещасний випадок, саме від ваших дій залежатиме життя та здоров’я потерпілого. Як правильно діяти в критичній ситуації, підкаже Інструкція з надання домедичної допомоги. Скачайте зразок інструкції, розроблений експертом.
184521

Акт службового розслідування порушень вимог безпеки

Після того, як комісія зі службового розслідування встановила причини, винних осіб і зміст порушень, вона складає акт службового розслідування. Скачайте Акт службового розслідування: зразок, розроблений експертом
8760

Службове розслідування порушень вимог безпеки

Якщо порушення вимог безпеки на виробництві спричинило негативні наслідки, зокрема призвело до матеріальних збитків або травмування працівника, роботодавець може ініціювати службове розслідування. У статті підкажемо, як проводити службове розслідування та надамо зразки супутніх документів.
80799

Допомога при ураженні струмом

Перша допомога при ураженні електричним струмом — це найпростіші медичні дії, які виконуються безпосередньо на місці події в найкоротші після травмування строки. У статті ми розповімо, як правильно надати першу допомогу при ураженні струмом.
64004