У власників примусово вилучатимуть земельні ділянки

Кабмін схвалив законопроєкт щодо відчуження земельних ділянок, необхідних для будівництва фортифікаційних споруд

У власників примусово вилучатимуть земельні ділянкиУряд схвалив законопроєкт щодо користування земельними ділянками, необхідними для будівництва та утримання військових інженерно-технічних і фортифікаційних споруд в умовах воєнного стану. 

Верховна Рада повторно ухвалила законопроєкт про захист власників земельних паїв

Документ пропонує внести зміни до Земельного кодексу та законів «Про правовий режим воєнного стану», «Про передачу, примусове відчуження або вилучення майна в умовах правового режиму воєнного чи надзвичайного стану».

Зміни, зокрема, запроваджують можливість примусово тимчасово позбавляти права користування земельною ділянкою. В умовах воєнного стану власників та землекористувачів позбавлятимуть права користування земельною ділянкою (або її частиною), що перебуває у приватній власності, для будівництва та утримання військових інженерно-технічних i фортифікаційних споруд. У подальшому це обтяження буде припинено або буде проведений викуп чи примусове відчуження земельної ділянки (або її частини).

Законопроєкт також передбачає визначити особливості:

  • примусового тимчасового позбавлення права користування земельною ділянкою (aбо її частиною);
  • складання акта про примусове тимчасове позбавлення права користування земельною ділянкою (або її частиною);
  • порядку прийняття рішення про припинення примусового тимчасового позбавлення права користування земельною ділянкою (або її частиною) aбо про її викуп.

Джерело: представник Уряду у Верховній Раді

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Зразок відповіді на припис інспектора праці

За результатами інспекційного відвідування інспектор складе акт, а якщо виявить порушення законодавства про працю — припис про їх усунення. Як надати відповідь на припис про усунення порушень інспектора праці? Скористайтеся підготовленим нашим експертом зразком відповіді як орієнтиром.
29774

Термін використання засобів індивідуального захисту

Засоби індивідуального захисту зменшують вплив на працівників небезпечних та шкідливих чинників, запобігають нещасним випадкам і професійним захворюванням. Проте важливо вміти правильно ними користуватися і знати, яким має бути строк носіння спецодягу, спецвзуття та інших засобів індивідуального захисту, щоб вони дійсно захищали працівника.
22506

Засоби індивідуального і колективного захисту від ураження електричним струмом

Для збереження життя та здоров’я працівників під час роботи з електрообладнанням, призначеним для загального користування, та електроустановками застосовують засоби індивідуального і колективного захисту від ураження електричним струмом.
66587

Як організувати адміністративно-громадський контроль за станом охорони праці

Одним із основних видів контролю за станом охорони праці на підприємстві є триступеневий адміністративно-громадський контроль. Хто та як має його організувати? Чи обов’язково всім підприємствам дотримуватись триступеневої схеми контролю, — роз'яснюємо у статті.
26473

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді