Процедуру отримання статусу особи з інвалідністю внаслідок війни удосконалили

Кабін уніс зміни до Порядку встановлення зв’язку інвалідності з пораненнями чи іншими ушкодженнями здоров’я

Процедуру отримання статусу особи з інвалідністю внаслідок війни удосконалилиУряд уніс зміни до Порядку встановлення зв’язку інвалідності з пораненнями чи іншими ушкодженнями здоров’я, затвердженого постановою КМУ від 25.04.2018 № 306. Вони розширюють підстави, щоб встановити зв’язок інвалідності з пораненнями або іншими ушкодженнями здоров’я, які цивільне населення отримало від вибухонебезпечних предметів.

Як попередити ризики від вибухонебезпечних предметів

Статус особи з інвалідністю внаслідок війни зможуть отримати не тільки цивільні мешканці територій, де ведуться (або велися) бойові дії, а й ті, хто постраждав від російських обстрілів вибухонебезпечними предметами на інших підконтрольних Україні територіях. 

Такі факти підтверджуватимуть місцеві територіальні органи Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

Джерело: Урядовий портал

Кабін уніс зміни до Порядку встановлення зв’язку інвалідності з пораненнями чи іншими ушкодженнями здоров’я, затвердженого постановою КМУ від 25.04.2018 № 306. Вони розширюють підстави, щоб встановити зв’язок інвалідності з пораненнями або іншими ушкодженнями здоров’я, які цивільне населення отримало від вибухонебезпечних предметів.

Статус особи з інвалідністю внаслідок війни зможуть отримати не тільки цивільні мешканці територій, де ведуться (або велися) бойові дії, а й ті, хто постраждав від російських обстрілів вибухонебезпечними предметами на інших підконтрольних Україні територіях. Такі факти підтверджуватимуть місцеві територіальні органи Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Зразок відповіді на припис інспектора праці

За результатами інспекційного відвідування інспектор складе акт, а якщо виявить порушення законодавства про працю — припис про їх усунення. Як надати відповідь на припис про усунення порушень інспектора праці? Скористайтеся підготовленим нашим експертом зразком відповіді як орієнтиром.
29774

Термін використання засобів індивідуального захисту

Засоби індивідуального захисту зменшують вплив на працівників небезпечних та шкідливих чинників, запобігають нещасним випадкам і професійним захворюванням. Проте важливо вміти правильно ними користуватися і знати, яким має бути строк носіння спецодягу, спецвзуття та інших засобів індивідуального захисту, щоб вони дійсно захищали працівника.
22506

Засоби індивідуального і колективного захисту від ураження електричним струмом

Для збереження життя та здоров’я працівників під час роботи з електрообладнанням, призначеним для загального користування, та електроустановками застосовують засоби індивідуального і колективного захисту від ураження електричним струмом.
66586

Як організувати адміністративно-громадський контроль за станом охорони праці

Одним із основних видів контролю за станом охорони праці на підприємстві є триступеневий адміністративно-громадський контроль. Хто та як має його організувати? Чи обов’язково всім підприємствам дотримуватись триступеневої схеми контролю, — роз'яснюємо у статті.
26473

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді