ДРС оприлюднила проєкт плану комплексних перевірок на 2025 рік

До 15 листопада суб'єкт господарювання може подати звернення про відмову

ДРС оприлюднила проєкт плану комплексних перевірок на 2025 рікДержавна регуляторна служба України (ДРС) розмістила інформацію про Проєкт плану здійснення комплексних заходів державного нагляду (контролю) органів державного нагляду (контролю) на 2025 рік.

Особливості перевірок під час воєнного стану

У поточному році ще залишається чинною постанова КМУ «Про припинення заходів державного нагляду (контролю) і державного ринкового нагляду в умовах воєнного стану» від 13.03.2022 № 303. Проте за цей час вона зазнала чимало змін, що дозволили деяким контролюючим органам проводити окремі види перевірок.

Проєкт плану розміщений на Інспекційному порталі. Але на час війни він закритий для суб'єктів господарювання, працює тільки для контролерів. 
ДРС оприлюднила проєкт плану комплексних перевірок на 2025 рік Пропонуємо ознайомитись із проєктом плану за посиланням.

Відповідно до статті 5 Закону України «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності» планові заходи здійснюються відповідно до річних планів, що затверджуються органом державного нагляду (контролю).

Органи державного нагляду (контролю) щороку визначають перелік СГ, які підлягають плановим заходам державного нагляду (контролю) у плановому періоді, та не пізніше 15 жовтня року, що передує плановому, вносять відомості про таких СГ до інтегрованої автоматизованої системи. Система державного нагляду (контролю) формує проект плану здійснення комплексних заходів.

ДРС оприлюднила проєкт плану комплексних перевірок на 2025 рік До уваги суб’єктів господарювання

СГ має право відмовитися від проведення комплексного планового заходу державного нагляду (контролю). Умова — СГ повинен зробити це виключно до затвердження плану здійснення комплексних заходів державного нагляду (контролю), тобто до 15 листопада 2024 року.

Для цього він повинен письмово звернутись до ДРС із заявою:

У такому разі перевірка СГ буде проводитись згідно з річними планами органів державного нагляду (контролю).

Джерело: Державна регуляторна служба України

Статичний блок для новин

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді