Про ДТП за участю пасажирського автотранспорту необхідно повідомляти Укртрансінспекцію або її територіальні органи протягом 2 годин

За ініціативою Міністерства інфраструктури України внесено зміни до Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з надання послуг з перевезення пасажирів і вантажів автомобільним транспортом відповідно до видів робіт.

Наказом Міністерства інфраструктури України від 01.07.2013 № 436 внесено зміни до Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з надання послуг з перевезення пасажирів і вантажів автомобільним транспортом відповідно до видів робіт, визначених Законом України «Про автомобільний транспорт», затверджених наказом Міністерства транспорту та зв’язку України від 02.07.2010 № 427.

Тепер ліцензіати зобов’язані не пізніше двох годин після ДТП за участю їхнього автотранспорту (крім таксі), задіяного для надання послуг з перевезення, інформувати Укртрансінспекцію або її територіальні органи. Оперативна інформація про ДТП направляється письмово або через засоби телефонного, факсимільного і електронного зв’язку цілодобово у робочі, вихідні та святкові дні оперативному черговому Укртрансінспекції або її територіального органу та фіксується у журналі обліку оперативної інформації повідомлень про катастрофи, аварії, події, пожежі на автомобільному, залізничному, міському електричному транспорті та при веденні дорожнього господарства з одночасним повідомленням ліцензіату реєстраційного номера в цьому журналі.

Також у разі перевезення організованих груп дітей на маршруті, що виходить за межі населеного пункту та протяжність якого становить понад 250 кілометрів, необхідно направляти у рейс двох водіїв.

Наказ набирає чинності з дня його офіційного опублікування.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Наказ про створення служби охорони праці

Під час створення на підприємстві служби охорони праці та призначення відповідальної особи за стан охорони праці вам знадобиться наказ про створення служби охорони праці. У статті ви знайдете приклад такого наказу та матимете змогу скачати його.
23671

Температурний скринінг працівників: як запровадити

Проведення температурного скринінгу працівників — обов’язкова процедура профілактичних заходів. Як організувати температурний скринінг на підприємстві, хто має контролювати його та як скласти наказ про запровадження температурного скринінгу — відповідає експерт.
36705

Як безпечно експлуатувати генератори електричної енергії

Масове використання генераторів стало новою українською реальністю. У статті розповідаємо про переваги різних видів генераторів, як організувати їх безпечну роботу й подбати про пожежну безпеку та які вимоги до обслуговувального персоналу
10534

Охорона праці жінок в Україні

Якими нормами законодавства урегульована охорона праці жінок на підприємстві у мирний та воєнний час? Що потрібно знати про особливості роботи жінок з вантажами, роботу жінок у нічний час, про нюанси працевлаштування та звільнення жінок? Детально про трудові права жінок — у статті.
32677

Інструктажі з пожежної безпеки: види, порядок проведення

Інструктажі з питань пожежної безпеки — один із найбільш ефективних заходів забезпечення пожежної безпеки на підприємстві. Зі статті ви дізнаєтеся про види протипожежних інструктажів, періодичність проведення інструктажів з пожежної безпеки та перевірку набутих знань.
163640

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді