Порядок укладання та форми договору про розстрочення заборгованості держпідприємств вугільної галузі із сплати страхових внесків та штрафних санкцій

Фонд соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України затвердив порядок, який регламентує умови здійснення розстрочення заборгованості держпідприємств вугільної галузі із сплати страхових внесків та штрафних санкцій.

Постановою правління Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України від 18.12.2013 № 16 затверджено Порядок укладання договору про розстрочення заборгованості державних підприємств вугільної галузі із сплати страхових внесків та штрафних санкцій (пені) до Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України та форми договору про розстрочення заборгованості державних підприємств вугільної галузі із сплати страхових внесків та штрафних санкцій (пені) до Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України.

Розстрочення заборгованості здійснюється за заявою держпідприємства вугільної галузі. Строк розстрочення має складати не більше 60 календарних днів з дати укладання договору з відділенням виконавчої дирекції Фонду про розстрочення заборгованості держпідприємств вугільної галузі із сплати страхових внесків та штрафних санкцій (пені) до Фонду.

Не розглядаються заяви, що надійшли пізніше ніж 90 календарних днів. Про це державне підприємство вугільної галузі повинно отримати письмове повідомлення.

На підставі заяви, акту звірки суми заборгованості, складеного у довільній формі, доданих до заяви документів, та проведеної юридичною службою виконавчої дирекції Фонду правової експертизи, відділення дирекції Фонду визначає суму заборгованості, яка підлягає розстроченню. Висновки правової експертизи викладаються у юридичному висновку до договору і підтверджуються підписом керівника цієї служби. Протягом 10 робочих днів з дня подання заяви укладається договір про розстрочення заборгованості.

Разом із заявою подаються такі документи:

1)      копії установчих документів, засвідчені в установленому законодавством порядку;

2)      копія довіреності на уповноважену особу для підписання договору (у разі необхідності), засвідчена в установленому законодавством порядку;

3)      копія наказів про призначення керівника та головного бухгалтера або особи, на яку покладено ведення бухгалтерського обліку державного підприємства вугільної галузі, засвідчені в установленому законодавством порядку;

4)      витяг з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб — підприємців (розширений), виданий не раніше як за 10 календарних днів до дати подання заяви.

На розстрочену суму заборгованості не нараховуються штрафні санкції (пеня), окрім випадків, коли договір підлягає розірванню. Про це виконавча дирекція Фонду повідомляє держпідприємство вугільної галузі за формою, яка наведена у цьому Порядку.

Постановою також затверджено Договір про розстрочення заборгованості державних підприємств  вугільної галузі із сплати страхових внесків та штрафних санкцій (пені) до Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України.

У додатках до Порядку наведені:

  • Форма договору про розстрочення заборгованості державних підприємств  вугільної галузі із сплати страхових внесків та штрафних санкцій (пені) до Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України;
  • Повідомлення про розірвання договору про розстрочення заборгованості;

 Постанова набирає чинності з дня її офіційного опублікування.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Заходи безпеки під час роботи із сонячними панелями та батареями

Вимоги безпеки під час використання сонячних батарей – важливий аспект охорони праці. Про основні небезпеки під час роботи із сонячними панелями та батареями, рекомендації щодо поводження з сонячними панелями та особливості дотримання вимог пожежної безпеки читайте у статті.
6

Наказ про створення служби охорони праці

Під час створення на підприємстві служби охорони праці та призначення відповідальної особи за стан охорони праці вам знадобиться наказ про створення служби охорони праці. У статті ви знайдете приклад такого наказу та матимете змогу скачати його.
23673

Температурний скринінг працівників: як запровадити

Проведення температурного скринінгу працівників — обов’язкова процедура профілактичних заходів. Як організувати температурний скринінг на підприємстві, хто має контролювати його та як скласти наказ про запровадження температурного скринінгу — відповідає експерт.
36705

Як безпечно експлуатувати генератори електричної енергії

Масове використання генераторів стало новою українською реальністю. У статті розповідаємо про переваги різних видів генераторів, як організувати їх безпечну роботу й подбати про пожежну безпеку та які вимоги до обслуговувального персоналу
10536

Охорона праці жінок в Україні

Якими нормами законодавства урегульована охорона праці жінок на підприємстві у мирний та воєнний час? Що потрібно знати про особливості роботи жінок з вантажами, роботу жінок у нічний час, про нюанси працевлаштування та звільнення жінок? Детально про трудові права жінок — у статті.
32677

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді