Посилено покарання за службову недбалість

У разі смерті працівника передбачено позбавлення волі

image22

Повітряна тривога: як захистити працівників

Набув чинності Закон України «Про внесення зміни до статті 367 Кримінального кодексу України щодо посилення відповідальності за службову недбалість, якщо вона спричинила загибель людини» (далі — Закон).

check-mark.pngСкачайте Акт про нещасний випадок, пов'язаний з виробництвом

Закон доповнив статтю 367 Кримінального кодексу (КК) новою частиною третьою, яка встановлює кримінальну відповідальність за службову недбалість, що спричинила загибель людини. Кримінальне правопорушення у такому випадку передбачає покарання — позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років:

  • з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років;
  • зі штрафом від 2000 до 5000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.

Службова недбалість — невиконання або неналежне виконання службовою особою своїх службових обов’язків через несумлінне ставлення до них, що завдало істотної шкоди охоронюваним законом правам, свободам та інтересам окремих громадян, державним чи громадським інтересам або інтересам окремих юридичних осіб.

ч. 1 ст. 367 КК

Джерело: Офіційний портал ВРУ

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Аптечка на підприємстві

Аптечка першої допомоги має бути на кожному підприємстві, адже часто від оперативності надання домедичної допомоги залежить життя людини. Яким має бути склад аптечки невідкладної медичної допомоги, де саме повинна розміщуватися аптечка першої допомоги у виробничому підрозділі, хто відповідає за неї — про все це розповімо далі.
91881

Перша допомога при опіках

За різних обставин працівник може отримати термічні або хімічні опіки. В умовах воєнної агресії ризик отримання таких ушкоджень значно зростає. У статті розповімо про те, які існують види опіків та як правильно надати домедичну допомогу при опіках постраждалому.
26020

Класифікатор подій, що призвели до нещасного випадку

Від правильності встановлення причини нещасного випадку залежить ефективність розроблюваних заходів щодо запобігання подібним випадкам. Не помилитися при визначенні коду причини нещасного випадку за Класифікатором видів подій, причин, обладнання, що призвели до нещасного випадку, допоможе наша стаття.
14878

Порядок дій у разі хімічної небезпеки

Хімічна аварія на режимному об’єкті або на об’єкті інфраструктури може мати масштабні наслідки. У статті ви знайдете інформацію про алгоритм дій у випадку загрози чи раптового виникнення хімічної небезпеки.
14158

Перша допомога працівнику, який травмував голову

Черепно-мозкова травма може мати тяжкі наслідки — навіть призвести до передчасної смерті. Тому важливо своє­часно й правильно надати домедичну допомогу травмованому. Як це зробити — допоможуть рекомендації експерта. Не забудьте поділитися ними з працівниками!
29050

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді