Зазнало змін Положення про розслідування та облік аварій на об’єктах Служби безпеки України

Служба безпеки України наказом від 31.12.2013 № 536 затвердила Зміни до Положення про розслідування та облік аварій на об’єктах Служби безпеки України.

Служба безпеки України наказом від 31.12.2013 № 536 затвердила Зміни до Положення про розслідування та облік аварій на об’єктах Служби безпеки України.

Це Положення визначає порядок проведення розслідування та ведення обліку аварій на об’єктах підрозділів Центрального управління, регіональних органів, навчальних та інших закладів, науково-дослідних та інших установ, організацій і підприємств Служби безпеки України, Штабу Антитерористичного центру при Службі безпеки України.

Розслідування та ведення обліку нещасних випадків з працівниками, які сталися внаслідок аварій, проводяться відповідно до Порядку проведення розслідування та ведення обліку нещасних випадків, професійних захворювань і аварій на виробництві, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 30.11.2011 № 1232.

Розслідування та ведення обліку нещасних випадків з військовослужбовцями, які сталися внаслідок аварій, проводяться комісією з розслідування, утвореною відповідно до Порядку розслідування та ведення обліку нещасних випадків з військовослужбовцями Служби безпеки України, затвердженого наказом Служби безпеки України від 12.12. 2002 № 443.

Про аварію очевидець повинен негайно повідомити безпосереднього керівника робіт або іншу посадову особу підрозділу, органу, закладу, установи СБУ, які зобов’язані повідомити керівництво СБ України, для негайного введення в дію плану локалізації та ліквідації аварійних ситуацій і аварій (у разі наявності).

Комісія з розслідування зобов’язана протягом десяти робочих днів провести розслідування обставин і причин аварії та скласти акт за формою АВС-1.

Залежно від масштабу аварії у разі потреби зазначений строк може бути продовжений керівником, який призначив комісію з розслідування аварії, з метою проведення додаткових досліджень або експертизи.

Якщо в результаті аварії стався груповий нещасний випадок, нещасний випадок зі смертельним наслідком, нещасний випадок, що спричинив тяжкі наслідки з працівниками, матеріали розслідування аварії надсилаються до органу прокуратури за місцем настання нещасного випадку; територіального органу Держгірпромнагляду; робочого органу виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань.

Якщо зазначені нещасні випадки сталися з військовослужбовцями, матеріали розслідувань надсилаються до органу прокуратури за місцем настання нещасного випадку.

Положення про розслідування та облік аварій на об’єктах Служби безпеки України зі змінами містить перелік матеріалів розслідування аварії та зразок відомостей про збитки, заподіяні аварією, що сталася.

 Наказ набирає чинності з дня його офіційного опублікування.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Наказ про створення служби охорони праці

Під час створення на підприємстві служби охорони праці та призначення відповідальної особи за стан охорони праці вам знадобиться наказ про створення служби охорони праці. У статті ви знайдете приклад такого наказу та матимете змогу скачати його.
23672

Температурний скринінг працівників: як запровадити

Проведення температурного скринінгу працівників — обов’язкова процедура профілактичних заходів. Як організувати температурний скринінг на підприємстві, хто має контролювати його та як скласти наказ про запровадження температурного скринінгу — відповідає експерт.
36705

Як безпечно експлуатувати генератори електричної енергії

Масове використання генераторів стало новою українською реальністю. У статті розповідаємо про переваги різних видів генераторів, як організувати їх безпечну роботу й подбати про пожежну безпеку та які вимоги до обслуговувального персоналу
10534

Охорона праці жінок в Україні

Якими нормами законодавства урегульована охорона праці жінок на підприємстві у мирний та воєнний час? Що потрібно знати про особливості роботи жінок з вантажами, роботу жінок у нічний час, про нюанси працевлаштування та звільнення жінок? Детально про трудові права жінок — у статті.
32677

Інструктажі з пожежної безпеки: види, порядок проведення

Інструктажі з питань пожежної безпеки — один із найбільш ефективних заходів забезпечення пожежної безпеки на підприємстві. Зі статті ви дізнаєтеся про види протипожежних інструктажів, періодичність проведення інструктажів з пожежної безпеки та перевірку набутих знань.
163650

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді