Пожежна декларація: уряд підготував зміни

Наразі нові норми ще не набули чинності

Виклики воєнного стану

вебінар

image41

Протипожежний режим на підприємстві в осінньо‑зимовий період

Уряд постановою від 03.11.2023 № 1143 вніс зміни до Порядку подання і реєстрації декларації відповідності матеріально-технічної бази суб’єкта господарювання вимогам законодавства з питань пожежної безпеки, затвердженого постановою КМУ від 05.06.2013 № 440 (далі — Порядок).

Зміни до Порядку пропонують:

  • спростити процедуру подання декларації відповідності матеріально-технічної бази суб’єкта господарювання вимогам законодавства з питань пожежної безпеки (далі — Декларація);
  • привести окремі положення Порядку у відповідність до вимог Законів України «Про адміністративні послуги» від 06.09.2012 № 5203-VI і «Про добровільне об’єднання територіальних громад» від 05.02.2015 № 157-VIII та розпорядження КМУ «Деякі питання надання адміністративних послуг через центри надання адміністративних послуг» від 16.05.2014 № 523-р.

Пожежна декларація: уряд підготував зміни Як скласти акт про пожежу

Урядова постанова передбачає:

  • врахувати зміни, що відбулися в територіальній організації влади в Україні;
  • встановити що, суб’єкт господарювання подаватиме Декларацію через центр надання адміністративних послуг чи засобами Єдиного державного вебпорталу електронних послуг, зокрема через інтегровану з ним інформаційну систему ДСНС;
  • надати право суб’єктам господарювання протягом місяця з дня подання Декларації подати повторно відповідну декларацію з уточненими достовірними даними будь-яким зазначеним способом;
  • опрацьовувати Декларації через інформаційну систему ДСНС і засобами Єдиного державного вебпорталу електронних послуг.

Наразі зміни до Порядку не набули чинності. Слідкуйте за оновленнями, щоб завжди бути в курсі подій.  

Джерело: Департамент комунікації МВС України

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Інструкція з охорони праці для оператора АЗС

Інструкція з охорони праці для оператора АЗС є нормативним документом, що містить обов’язкові вимоги з охорони праці для заправника при виконанні робіт згідно з його обов’язками. Скачайте інструкцію та за потреби адаптуйте до умов вашого підприємства.
18396

Вимоги пожежної безпеки до електроустановок

Порушення правил і норм пожежної безпеки на підприємстві нерідко стає причиною пожеж. Дізнайтеся зі статті, які існують вимоги пожежної безпеки до електроустановок та організуйте експлуатацію електрообладнання належним чином.
14795

Перша допомога при опіках

За різних обставин працівник може отримати термічні або хімічні опіки. В умовах воєнної агресії ризик отримання таких ушкоджень значно зростає. У статті розповімо про те, які існують види опіків та як правильно надати домедичну допомогу при опіках постраждалому.
25998

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді