Пожежно-рятувальні підрозділи: рішення уряду

Це має забезпечити добровільну пожежну охорону

image73

Хто відповідає за пожежну безпеку на підприємстві

Кабмін 7 квітня 2023 року ухвалив Порядок утворення та функціонування пожежно-рятувальних підрозділів для забезпечення добровільної пожежної охорони та Порядок утворення та функціонування пожежно-рятувальних підрозділів для забезпечення місцевої пожежної охорони.

Warning.gif Більше про перевірки пожежної безпеки на підприємстві

Документи:

  • підвищать ефективність діяльності пожежно-рятувальних підрозділів для забезпечення добровільної пожежної охорони;
  • врегулюють правові аспекти правозастосування окремих норм Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо функціонування місцевої та добровільної пожежної охорони» від 16.11.2022 № 2750-IX, який Верховна Рада прийняла минулого року, зокрема:
    • загальні засади утворення та функціонування пожежно-рятувальних підрозділів;
    • завдання для забезпечення добровільної і місцевої пожежної охорони;
    • права та обов’язки їх членів та учасників і гарантії соціального захисту.

Джерело: Урядовий портал

Любі читачі, команда Цифрового видавництва Експертус продовжує працювати і надавати вам професійну підтримку

У разі, якщо вам потрібні консультація експерта або відповідь на питання, передплатіть за спеціальною ціною електронний журнал «Довідник спеціаліста з охорони праці» або систему «Експертус Охорона праці»

Вища школа охорони праці

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Перша допомога при опіках

За різних обставин працівник може отримати термічні або хімічні опіки. В умовах воєнної агресії ризик отримання таких ушкоджень значно зростає. У статті розповімо про те, які існують види опіків та як правильно надати домедичну допомогу при опіках постраждалому.
24689

Основні знаки пожежної безпеки на підприємстві

Існують певні вимоги до знаків безпеки і захисту здоров’я працівників на робочих місцях. Вони стосуються не лише їх змісту, а й способу оформлення та розміщення. Дізнайтеся, який вигляд повинні мати знаки пожежної безпеки, що використовуються на підприємстві та як їх використовувати.
32114

Добровільна пожежна дружина на підприємстві

З метою залучення працівників до проведення заходів щодо запобігання пожежам та організації їх гасіння на підприємствах можуть створюватись добровільні пожежні дружини. Який порядок їх створення? Як це питання регулюється законодавством?
24513

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді