Обмін старих ламп на нові LED-ламп: скільки залишилося та коли завершиться програма?

Уряд повідомив, що змінилося у процедурі

image78

Інфостенд. Як споживати електроенергію ощадливо

Кабінет Міністрів закликав громадян, які ще не скористались програмою обміну старих ламп розжарювання на нові світлодіодні, долучитись до обміну. У Мінекономіки зазначили, що це підтримає енергосистему, адже завдяки заміні лампочок споживання електроенергії можно скоротити у 8 разів.

Наразі в уряді відзначили зменшення темпів обміну. Громадяни України вже обміняли приблизно 14 мільйонів ламп, проте для обміну ще доступні 11 мільйонів.

Обмін старих ламп на нові LED-ламп: скільки залишилося та коли завершиться програма? Скачайте інструкцію з охорони праці для електрика

Для того, щоб це зробити, потрібно мати:

  • паспорт;
  • ідентифікаційний код (РНОКПП);
  • лампи.

Лампи старого зразка обмінюються на таку ж кількість нових (не більше п'яти штук). При цьому неважливо, який цоколь має лампа.

Водночас в уряді попередили про зміни. Так, кількість поштових відділень, де можна обміняти старі лампи розжарювання на економні, скорочують. В найбільш віддалених селах програма триватиме до кінця квітня. А, починаючи з травня, обмін буде доступним у 23 відділеннях в містах-мільйонниках та обласних центрах. Загалома же програма діятиме до кінця травня. Тож перед тим, як замовити лампи, слід перевірити наявність відділення Укрпошти у переліку доступних відділень в застосунку «Дія».

Обмін старих ламп на нові LED-ламп: скільки залишилося та коли завершиться програма? Більше про електробезпеку

Зазначимо, програма обміну лампочок реалізується за підтримки ЄС у всіх регіонах України, крім зони бойових дій та тимчасово окупованих територій. 

Джерело: Урядовий портал

Любі читачі, команда Цифрового видавництва Експертус продовжує працювати і надавати вам професійну підтримку

У разі, якщо вам потрібні консультація експерта або відповідь на питання, передплатіть за спеціальною ціною електронний журнал «Довідник спеціаліста з охорони праці» або систему «Експертус Охорона праці»

Вища школа охорони праці

 

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Експлуатуємо атракціонну техніку безпечно

Перед початком роботи атракціонних комплексів потрібно впевнитись у справності обладнання та компетентності персоналу щодо попередження нещасних випадків. Стаття допоможе розібратися, як організувати монтаж, техогляд і безпечну експлуатацію атракціонів, які дозвільні документи оформити, зокрема під час воєнного стану, і як забезпечити безпеку відвідувачів
2159

Наказ про дорожньо-транспортну пригоду

Визначити заходи за результатами службового розслідування ДТП, що сталося з транспортним засобом підприємства, допоможе наказ про дорожньо-транспортну пригоду. Як його скласти — далі у статті.
58

Інструкція з охорони праці садівника

Інструкція з охорони праці садівника є документом, що містить обов’язкові для дотримання садівником вимоги з охорони праці при виконанні робіт, визначених його функціональними обов’язками.
3580

Акт прийняття ліфта в експлуатацію

Зафіксувати результату технічного огляду і перевіряння ліфта допоможе Акт прийняття ліфта в експлуатацію. Скачайте готовий шаблон такого документа.
44

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді