Незначних помилок у е-лікарняних можна не боятися

Фонд соціального страхування прийматиме їх до оплати

Незначних помилок у е-лікарняних можна не боятися

Фонд соціального страхування України повідомив, що прийматиме е-лікарняні до оплати попри наявні неточності, аби незначні помилки не призводили до уповільнення виплат допомог. Йдеться про несуттєві відмінності у прізвищі, імені та по-батькові особи, що наведені в е-лікарняному та в паспорті.

Е-лікарняні: запитання і роз'яснення

У ФССУ пояснили, що такими помилками можуть бути пропущена літера або, наприклад, відсутній апостроф. Такі хиби свідчать, що дані про пацієнта було некоректно наведено при укладенні декларації із сімейним лікарем, адже саме інформацію з декларації вносять до реєстру пацієнтів та використовуються при створенні медичних висновків, на підставі яких і формуються е-лікарняні.

Наразі на тій частині електронного лікарняного, яка відображається у працівника та роботодавця в їх кабінетах на вебпорталі Пенсійного фонду, наведені дані саме з реєстру пацієнтів.

Незначних помилок у е-лікарняних можна не боятися Як опрацьовувати е-лікарняні сумісників

У Фонді соціального страхування запевнили, що зараз триває робота, аби пріоритетними стали дані з Державного реєстру застрахованих осіб. У такий спосіб можна буде уникнути більшості помилок невідповідності ПІБ. ФССУ не зважатиме на незначні помилки, поки оновлення не почне діяти.

Втім, у відомств все одно радять завчасно та ретельно перевіряти правильність написання прізвища, ім'я та по-батькові в декларації з сімейним лікарем, адже значна кількість помилок може призвести до того, що е-лікарняний просто не буде сформовано.

Крім того, слід стежити, аби помилки не дублювалися при оформленні заяви-розрахунку, і роботодавець вказав правильні ідентифікаційні дані свого працівника, зазначені в Держреєстрі застрахованих осіб. Таке дублювання помилок може призвести до невідповідностей в автоматизованому процесі верифікації.

Термін оплати лікарняного можна відстежувати онлайн (для цього потрібно знати дату подання роботодавцем заяви-розрахунку).

Джерело: Фонд соціального страхування України

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Дотримання вимог охорони праці на елеваторах

Елеватори входять у новий сезон роботи в умовах війни. Поряд з небезпеками воєнного стану, періодичних обстрілів та аварійних відключень електроенергії на підприємства чатують і традиційні небезпеки. Тому роботодавцям необхідно забезпечити постійний нагляд за безпекою на робочих місцях та організовувати технологічний процес відповідно до вимог нормативно - правових актів з охорони праці (далі – НПАОП).
33

Потенційні загрози під час відключень світла на підприємстві

У цій статті розглянемо основні загрози, які виникають під час блекауту, а також рекомендації як підготуватися до блекаутів, щоб убезпечити працівників підприємства від травмувань та інших наслідків, пов’язаних із можливими непередбачуваними відключеннями електроенергії.
398

Комісія з питань охорони праці: завдання та обов'язки

Комісію з питань охорони праці створюють як консультативно-дорадчий орган, у якому представники адміністрації і профспілок спільно вирішують питання безпеки, гігієни праці, виробничого середовища. Про те, як створити таку комісію і організувати її роботу, — далі.
11897

Обмеження та вимоги під час ручного переміщення вантажів працівниками жіночої статі

Зі статті ви дізнаєтеся, чи існують вимоги, обмеження та ризики, які мають враховуватися під час ручного переміщення вантажів працівниками жіночої статі. Також ознайомитеся з нормами підіймання і переміщення важких речей жінками.
64

Режим праці влітку у спекотних умовах

В останні два тижні в Україні встановилася надзвичайно спекотна погода, а отже роботодавцям час подбати про належні умови праці під час роботи в спеку. Зі статті ви дізнаєтеся, за якої температури дозволено виконувати різні види робіт, як запобігти перегріванню організму, а також знайдете зразки супровідних документів.
47350

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді