Сертифікати про щеплення бустерною дозою з'являться в кінці січня

За новими правилами, «зелені» сертифікати «житимуть» 9 місяців

Сертифікати про щеплення бустерною дозою з'являться в кінці січня

Уряд скоротив строк дії «зелених» COVID-сертифікатів про вакцинацію в застосунку «Дія» з 365 до 270 днів. Такі зміни 19 січня КМУ вніс до постанови від 29.06.2021 № 677.

Як подати заявку на колективну вакцинацію

Строк дії цифрового сертифіката змінюється для всіх трьох типів документа: внутрішнього, іноземного та міжнародного. Їхня чинність становитиме 9 місяців і рахуватиметься від моменту, коли людина отримала другу дозу щеплення.

Уряд також затвердив клінічні підстави для формування сертифіката після того, як людина отримала бустерну дозу вакцини від COVID-19.

Рекомендований період

Бустер має найвищу ефективність, якщо він введений у період від 180 до 270 днів після основного щеплення.

Якщо ви пропустили введення бустеру у вказані строки, намагайтеся зробити його якомога швидше, щоб коректно згенерувати сертифікат. Можливість сформувати COVID-сертифікат для щеплених бустерною дозою від коронавірусної хвороби з’явиться у застосунку «Дія» наприкінці січня.

Для бустерної дози перевагу надаватимуть м-РНК-вакцинам — Moderna або Comirnaty від Pfizer-BioNTech, незалежно від того, якою вакциною раніше була щеплена людина.

Сертифікати про щеплення бустерною дозою з'являться в кінці січняСкачуйте інструкцію з безпеки життєдіяльності під час карантину

Тим, хто отримав перші два щеплення вакциною CoronaVac від Sinovac Biotech, рекомендовано вводити бустерну дозу вакциною Pfizer. За відсутності мРНК-вакцин бустерну дозу можна зробити іншою вакциною згідно з дозволеними в Україні схемами.

Джерело: МОЗ

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Температурний скринінг працівників: як запровадити

Проведення температурного скринінгу працівників — обов’язкова процедура профілактичних заходів. Як організувати температурний скринінг на підприємстві, хто має контролювати його та як скласти наказ про запровадження температурного скринінгу — відповідає експерт.
36590

Як безпечно експлуатувати генератори електричної енергії

Масове використання генераторів стало новою українською реальністю. У статті розповідаємо про переваги різних видів генераторів, як організувати їх безпечну роботу й подбати про пожежну безпеку та які вимоги до обслуговувального персоналу
10103

Охорона праці жінок в Україні

Якими нормами законодавства урегульована охорона праці жінок на підприємстві у мирний та воєнний час? Що потрібно знати про особливості роботи жінок з вантажами, роботу жінок у нічний час, про нюанси працевлаштування та звільнення жінок? Детально про трудові права жінок — у статті.
31746

Інструктажі з пожежної безпеки: види, порядок проведення

Інструктажі з питань пожежної безпеки — один із найбільш ефективних заходів забезпечення пожежної безпеки на підприємстві. Зі статті ви дізнаєтеся про види протипожежних інструктажів, періодичність проведення інструктажів з пожежної безпеки та перевірку набутих знань.
162927

Правила безпеки праці під час виконання робіт у колійному господарстві

У зв'язку з тим, що робота працівників колійного господарства пов'язана з рухом поїздів і маневровою роботою, вона вимагає ретельного виконання правил і технологічних процесів кожного виду робіт.
52

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді