Головне у грудні

В огляді — найважливіше, що стане вам у пригоді у грудні. Це нові консультації, зразки наказів та останні новини.

Головне у грудні

Найбільша кількість пожеж в Україні припадає на осінньо-зимовий період. Тому сплануйте й впровадьте підготовчі, спеціальні протипожежні заходи та контролюйте, як працівники дотримують протипожежного режиму. Допоможе у цьому консультація від експерта у сфері охорони праці і пожежної безпеки.

Протипожежний режим на підприємстві в осінньо-зимовий період

Держпраці наказом від 29.11.2021 № 183 затвердила річний план заходів держнагляду (контролю) на 2022 рік. До плану увійшло 17 413 суб’єктів господарювання з незначним, середнім і високим ступенями ризику.

Скачайте План перевірок Держпраці на 2022 рік

Якщо взимку працівники виконують роботи на відкритому повітрі, на них чекають складні погодні умови — низька температура, сильний вітер, вологе повітря, сніг або дощ. Тож є ймовірність переохолодитися або навіть відморозити певні ділянки тіла. З’ясуємо, як подбати про захист працівників взимку.

Пам’ятка: Як захистити працівників від переохолодження

Ознайомтеся з підбіркою матеріалів, які допоможуть зекономити ваш час під час розробки власних документів.

1. Наказ про організацію проходження медогляду

2. Наказ про заходи щодо забезпечення пожежної безпеки під час новорічних свят

3. Зразок плану роботи служби охорони праці (інженера з охорони праці) на 2022 рік

4. Журнал реєстрації результатів перевірок опалювальних приладів

5. Наказ про посилення протипожежного режиму під час осінньо-зимового періоду

6. Список працівників, які підлягають періодичним медичним оглядам

7. Інструкція з охорони праці для машиніста снігоочисника

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Дотримання вимог охорони праці на елеваторах

Елеватори входять у новий сезон роботи в умовах війни. Поряд з небезпеками воєнного стану, періодичних обстрілів та аварійних відключень електроенергії на підприємства чатують і традиційні небезпеки. Тому роботодавцям необхідно забезпечити постійний нагляд за безпекою на робочих місцях та організовувати технологічний процес відповідно до вимог нормативно - правових актів з охорони праці (далі – НПАОП).
32

Потенційні загрози під час відключень світла на підприємстві

У цій статті розглянемо основні загрози, які виникають під час блекауту, а також рекомендації як підготуватися до блекаутів, щоб убезпечити працівників підприємства від травмувань та інших наслідків, пов’язаних із можливими непередбачуваними відключеннями електроенергії.
398

Комісія з питань охорони праці: завдання та обов'язки

Комісію з питань охорони праці створюють як консультативно-дорадчий орган, у якому представники адміністрації і профспілок спільно вирішують питання безпеки, гігієни праці, виробничого середовища. Про те, як створити таку комісію і організувати її роботу, — далі.
11896

Обмеження та вимоги під час ручного переміщення вантажів працівниками жіночої статі

Зі статті ви дізнаєтеся, чи існують вимоги, обмеження та ризики, які мають враховуватися під час ручного переміщення вантажів працівниками жіночої статі. Також ознайомитеся з нормами підіймання і переміщення важких речей жінками.
64

Режим праці влітку у спекотних умовах

В останні два тижні в Україні встановилася надзвичайно спекотна погода, а отже роботодавцям час подбати про належні умови праці під час роботи в спеку. Зі статті ви дізнаєтеся, за якої температури дозволено виконувати різні види робіт, як запобігти перегріванню організму, а також знайдете зразки супровідних документів.
47344

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді