МОЗ пояснив, як працівнику достроково припинити самоізоляцію після повернення з новорічної подорожі з-за кордону

Скоротити період самоізоляції можна за три кроки. Розкажіть працівникам алгоритм, який допоможе це зробити.
МОЗ пояснив, як працівнику достроково припинити самоізоляцію після повернення з новорічної подорожі з-за кордону


Крок 1.
Зробити ПЛР-тест у верифікованій лабораторії України.

Зверніть увагу працівників, що існує визначений перелік лабораторій, які мають доступ до електронної системи Центру громадського здоров’я. Лабораторії, які відсутні в переліку, не мають доступу до системи. Тобто не можуть внести результати дослідження для зняття самоізоляції через додаток «Дій вдома».

⚡ Хто виявляє та реєструє осіб, які контактували з хворим на COVID-19

Крок 2. Лабораторія самостійно вносить дані про негативний результат тесту.

Відомості про негативний результат ПЛР-тестування, надіслані на пошту, повідомленням у соцмережах, надані телефоном тощо, до роботи не приймають. Результат дослідження ввести в електронну базу даних має лабораторія.

Увага!

Номер телефону має відповідати номеру, для якого активовано застосунок «Дій вдома», і бути записаним у правильному форматі. Всі поля форми мають бути заповнені. Одна особа = один номер телефону (допускається іноземний номер).

За коректність та оперативність внесення даних відповідають лабораторії, що здійснюють тестування.

Для довідок: відділ організації лабораторної роботи ЦГЗ, 044 294 64 99.

Чи обов’язково проводити ІФА-тестування на антитіла до COVID-19 для всіх працівників

Крок 3. Дані електронної платформи синхронізуються із сервісом «Дій вдома».

Синхронізація відбувається автоматично щогодини, без вихідних.

Центр громадського здоров’я МОЗ України наголошує, що не опрацьовує дані в ручному режимі.

З усіх питань щодо введення або редагування даних необхідно звертатися до лабораторії, яка виконала тестування.

З усіх питань щодо роботи «Дій вдома» звертайтеся до Міністерства цифрової трансформації, що є адміністратором застосунку.

З питань порядку перетину кордону звертайтеся до Державної прикордонної служби України.

Якщо працівник має результати негативного ПЛР-тесту, виконаного за кордоном (є інформація англійською чи українською), але прикордонники змусили встановити застосунок «Дій вдома», він може надіслати запит до Центру громадського здоров’я на адресу [email protected].

Як достроково припинита самоізоляцію

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Дотримання вимог охорони праці на елеваторах

Елеватори входять у новий сезон роботи в умовах війни. Поряд з небезпеками воєнного стану, періодичних обстрілів та аварійних відключень електроенергії на підприємства чатують і традиційні небезпеки. Тому роботодавцям необхідно забезпечити постійний нагляд за безпекою на робочих місцях та організовувати технологічний процес відповідно до вимог нормативно - правових актів з охорони праці (далі – НПАОП).
32

Потенційні загрози під час відключень світла на підприємстві

У цій статті розглянемо основні загрози, які виникають під час блекауту, а також рекомендації як підготуватися до блекаутів, щоб убезпечити працівників підприємства від травмувань та інших наслідків, пов’язаних із можливими непередбачуваними відключеннями електроенергії.
397

Комісія з питань охорони праці: завдання та обов'язки

Комісію з питань охорони праці створюють як консультативно-дорадчий орган, у якому представники адміністрації і профспілок спільно вирішують питання безпеки, гігієни праці, виробничого середовища. Про те, як створити таку комісію і організувати її роботу, — далі.
11894

Обмеження та вимоги під час ручного переміщення вантажів працівниками жіночої статі

Зі статті ви дізнаєтеся, чи існують вимоги, обмеження та ризики, які мають враховуватися під час ручного переміщення вантажів працівниками жіночої статі. Також ознайомитеся з нормами підіймання і переміщення важких речей жінками.
63

Режим праці влітку у спекотних умовах

В останні два тижні в Україні встановилася надзвичайно спекотна погода, а отже роботодавцям час подбати про належні умови праці під час роботи в спеку. Зі статті ви дізнаєтеся, за якої температури дозволено виконувати різні види робіт, як запобігти перегріванню організму, а також знайдете зразки супровідних документів.
47343

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді