10 типових помилок при складанні декларації відповідності — застороги від Держпраці

Скласти без недоліків декларацію відповідності матеріально-технічної бази вимогам законодавства з питань ОП допоможуть підказки від Держпраці. Управління оприлюднило ключові помилки, яких припускаються роботодавці. Тож уважно перевірте себе, щоб не довелось перероблювати декларацію двічі.

10 типових помилок при складанні декларації відповідності — застороги від Держпраці

⚡️ Відповідальність за непроведення протиепідемічних заходів на підприємстві

Управління Держпраці з метою поліпшення якості заповнення декларації відповідності матеріально-технічної бази вимогам законодавства з питань охорони праці (далі — декларація), форма якої вказана в додатку 8 Порядку видачі дозволів на виконання робіт підвищеної небезпеки та на експлуатацію (застосування) машин, механізмів, устатковання підвищеної небезпеки, затвердженого постановою КМУ від 26.10.2011 р. № 1107 (далі — Порядок), підготувала перелік найрозповсюдженіших помилок, які суб’єкти господарювання допускають при складанні декларації, а саме:

  1. Не зазначається місце виконання робіт підвищеної небезпеки та/або експлуатації (застосування) машин, механізмів, устатковання підвищеної небезпеки.
  2. Не зазначається інформація у розділі «Інформація про наявність договору страхування цивільної відповідальності перед третіми особами стосовно відшкодування наслідків можливої шкоди» (якщо не проводилось страхування цивільної відповідальності зазначається: «договір страхування не укладався»).
  3. Не зазначається інформація у розділі «Інформація про проведення добровільного аудиту з охорони праці» (якщо добровільний аудит не проводився, зазначається: «добровільний аудит не проводився»).
  4. При зазначенні машин, механізмів, устатковання підвищеної небезпеки не вказане їх узагальнююче найменування відповідно до додатку 7 Порядку.
  5. Зазначаються роботи, які не є роботами підвищеної небезпеки та машини, механізми, устатковання підвищеної небезпеки які не відповідають додатку 7 Порядку.
  6. У відомостях про машини, механізми, устатковання підвищеної небезпеки не зазначається інформація про їх тип або марку (за наявності), номер партії, дату виготовлення, країну походження.
  7. Не зазначається інформація щодо кількості робочих місць підвищеної небезпеки.
  8. Не зазначається інформація щодо кількості робочих місць, на яких існує підвищений ризик виникнення травм.
  9. Не зазначається інформація щодо кількості будівель і споруд (приміщень), виробничих об’єктів (цехів, дільниць, структурних підрозділів).
  10. У розділі «Інші відомості» не надається вся необхідна інформація, що передбачена підстрочним текстом встановленої форми декларації.

Джерело: Управління Держпраці

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Враховуємо небезпечні та шкідливі виробничі фактори

Вплив небезпечних та шкідливих виробничих факторів на працівників може бути різним залежно від типу фактора, його інтенсивності та тривалості дії. Роботодавець зобов’язаний усунути шкідливі та небезпечні виробничі фактори або мінімізувати їхній вплив до гранично-допустимих значень, встановлених у санітарних нормах, правилах і нормативно-технічній документації. Які вирізняють шкідливі виробничі фактори та засоби захисту від них — далі у статті.
228582

Газонебезпечні роботи

Які роботи належать до газонебезпечних, хто може виконувати такі роботи та коли потрібен наряд-допуск, які вимоги передбачені у законодавстві до виконання газонебезпечних робіт? Читайте статтю та працюйте безпечно!
29461

Вимоги до безпеки праці у будівництві

Охорона праці на будівництві має бути організована таким чином, щоб захистити як робітників, які виконують роботи на об’єкті, так і сторонніх осіб, котрі можуть опинитися біля будівельного майданчика. Держава чітко визначає нормативи та стандарти безпечної роботи, яких слід дотримуватися відповідним суб’єктам господарювання.
22583

Затверджуємо Перелік робіт з підвищеною небезпекою

На будь-якому підприємстві, діяльність якого передбачає виконання небезпечних робіт, потрібно затвердити перелік робіт з підвищеною небезпекою. Якою нормативною базою при цьому користуватися — підкажемо у статті.
16602

Наряд-допуск на виконання робіт підвищеної небезпеки

Що таке наряд-допуск на виконання робіт підвищеної небезпеки? Хто його видає і коли він потрібен? Яку форму бланка обрати та як правильно оформити? Відповіді на ці та інші питання — у статті. А також завантажуйте розроблений експертом бланк наряду допуску.
126577

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді