Набули чинності нові регламенти гігієнічних досліджень факторів виробничого середовища

При атестації робочих місць за умовами праці пам’ятайте про оновлені гранично допустимі концентрації шкідливих хімічних речовин та біологічних речовин у повітрі робочої зони.

Нові регламенти Гігієнічних досліджень факторів виробничого середовища набули чинності

З 18.08.2020 набули чинності Гігієнічні регламенти допустимого вмісту хімічних і біологічних речовин у повітрі робочої зони, затверджені наказом МОЗ від 14.07.2020 № 1596, зареєстровані в Мін’юсті 03.08.2020 за № 741/35024.

Гігієнічні регламенти визначають гранично допустимі концентрації шкідливих хімічних речовин та біологічних речовин у повітрі робочої зони, клас їх небезпечності, особливості дії на організм тощо.

Прийняття Гігієнічних регламентів дозволяє проводити гігієнічні дослідження хімічних та біологічних факторів виробничого середовища та оцінювати умови праці на робочих місцях для атестації робочих місць.

ГУ Держпраці у Київській області нагадує, що для визнання лабораторії атестованою на проведення гігієнічних досліджень хімічних і біологічних речовин у повітрі робочої зони необхідно подати до Держпраці або її територіального органу перелік документів, визначених Порядком атестації лабораторій на проведення гігієнічних досліджень факторів виробничого середовища і трудового процесу, затвердженого наказом Мінсоцполітики та МОЗ від 29.05.2018 року № 784/1012.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Атестація робочих місць за умовами праці: важливі нюанси, які потрібно знати роботодавцеві

Зі статті ви дізнаєтеся, який алгоритм проведення атестації робочих місць за умовами праці, як до неї підготуватися, яку відповідальність нестиме роботодавець, якщо він не провів атестацію, та чи потрібно проводити атестацію під час війни.
48916

Атестація робочих місць у школі

Відповідальним за своєчасне та якісне проведення атестації робочих місць у школі є керівник навчального закладу. Який порядок проведення атестації, хто має входити до складу атестаціїної комісії, яке покарання чекає за непроведення атестації — далі у статті
9531

Які переліки має скласти атестаційна комісія

За роботу в несприятливих умовах працівникам надають пільги і компенсації. Їх призначають на підставі переліків, що складають на підприємстві за результатами атестації робочих місць за умовами праці. Які саме переліки за результатами атестації скласти, як правильно їх оформити. Розповідаємо далі.
11129

Протокол засідання атестаційної комісії

Кожне засідання атестаційної комісії оформлюють відповідними протоколами. Щоб зекономити свій час, скачайте наведені у статті зразки протоколів та скористайтеся ними, коли проводитимете на підприємстві атестацію робочих місць.
15493

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді