Як під час карантину вводити в обіг окремі ЗІЗ — роз’яснення Держпраці

На період обмежувальних заходів, спричинених COVID-19, Кабмін прийняв ряд постанов, спрямованих на спрощення процедури введення в обіг окремих засобів індивідуального захисту. Що дозволено законодавством?

Держпраці роз’яснює, як під час карантину вводити в обіг окремі ЗІЗ

Відповідно до постанови КМУ від 20.03.2020 № 226 дія Технічного регламенту засобів індивідуального захисту не поширюється на засоби індивідуального захисту, включені до Переліку лікарських засобів, медичних виробів та/або медичного обладнання, необхідних для здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню, локалізацію та ліквідацію спалахів, епідемій та пандемій коронавірусної хвороби (COVID-19), які звільняються від сплати ввізного мита та операції з ввезення яких на митну територію України звільняються від оподаткування податком на додану вартість, затвердженого постановою КМУ від 20.03.2020 № 224 (далі — Перелік).

Інструкція з охорони праці під час роботи на підприємстві в умовах карантину

Також постановою Кабміну від 08.04.2020 № 271 внесено ряд змін до Переліку, зокрема, в частині визначення найменувань, кодів згідно з УКТЗЕД та процедури введення в обіг засобів індивідуального захисту.

Джерело: Держпраці

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Які існують засоби захисту від шкідливих виробничих факторів

З метою збереження здоров’я працівників та уникнення травматизму під час виконання ними своїх функціональних обов’язків роботодавець повинен забезпечити захист від шкідливих чинників. У статті розглянемо, які існують шкідливі виробничі фактори та засоби захисту від них.
38202

Інструкції з експлуатації засобів індивідуального захисту

Тема правильного вибору і експлуатації засобів індивідуального захисту є неабияк актуальною. Пропонуємо вам ознайомитися зі зразками інструкцій з експлуатації найпопулярніших засобів індивідуального захисту: респіратора, протигаза, марлевої пов’язки та ін.
30509

Спецодяг для кухарів

Кухаря забезпечують спецодягом, спецвзуттям та іншими санітарними засобами. Існують певні вимоги щодо розміру, матеріалів, крою такого одягу та особливостей його використання. Детальніше про спецодяг для кухарів – у статті.
26413

Засоби індивідуального захисту органів дихання

Засоби індивідуального захисту органів дихання захищають працівників від несприятливого впливу зовнішнього середовища. На які види поділяються ЗІЗ органів дихання, хто має ними забезпечувати, в яких ситуаціях їх потрібно використовувати – про все це і не тільки у статті.
41481

Особиста картка обліку спеціального одягу, спеціального взуття та інших ЗІЗ

Роботодавець зобов’язаний організувати на підприємстві належний облік і контроль за видачею у встановлені строки ЗІЗ працівникам. Видачу і повернення ЗІЗ потрібно обліковувати в особистій картці обліку спеціального одягу, спеціального взуття та інших засобів індивідуального захисту.
39118

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді