Наказ про забезпечення працівників спецодягом

Автор
юрист-практик, експерт з питань охорони праці
У статті ви знайдете наказ про порядок забезпечення працівників спецодягом, розроблений відповідно до чинного законодавства.

Роботодавець зобов’язаний забезпечити спецодягом працівників, зайнятих на роботах із шкідливими та небезпечними умовами праці. У 2021 році особливо важливо вчасно забезпечити спецодягом та іншими засобами захисту працівників, які перебувають у зоні найвищого ризику зараження COVID-19.

⚡ Онлайн-сервіс: Норми безплатної видачі ЗІЗ

Нормативне регулювання

Порядок видачі, обліку та зберігання ЗІЗ регламентується відповідними нормативними актами. Чинним у 2021 році документом, що встановлює норми видачі спецодягу працівникам, є Норми безплатної видачі спеціального одягу, спеціального взуття та інших засобів індивідуального захисту працівникам загальних професій різних галузей промисловості, затверджені наказом Держгірпромнагляду України від 29.05.09 № 62.

На підприємстві рішення про потребу в ЗІЗ приймає спеціально створена комісія підприємства. У визначенні норм безплатної видачі ЗІЗ беруть участь:

  • начальник структурного підрозділу;
  • інженер з охорони праці;
  • головний бухгалтер (бухгалтер).

Наказ про забезпечення працівників спецодягом 2021

Скачайте наказ про порядок забезпечення працівників підприємства спецодягом, наведений на початку статті, і вам не доведеться розробляти його самотужки. Документ створено відповідно до вимог Закону України «Про охорону праці», ст. 163 Кодексу законів про працю України та Норм № 62.

Наказ про забезпечення працівників спецодягом



зміст

Статичний блок для статей

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді