Оприлюднено Методичні рекомендації із запобігання поширення COVID-19 на виробництвах харчових продуктів

Додаток до Методрекомендацій містить зразок декларації, заповнення якої є обов’язковим для потрапляння на територію оператора потужності.

Оприлюднено Методичні рекомендації із запобігання поширення COVID-19 на виробництвах харчових продуктів

Зразки документів для організації профілактичних заходів проти коронавірусу

Фахівці Мінекономіки та Держпродспоживслужби разом із представниками бізнесу розробили Методичні рекомендації щодо запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, на потужностях з вирощування, утримання, забою, переробки і обігу тварин та виробництва харчових продуктів.


Документ ґрунтується на рекомендаціях ВООЗ «COVID-19 та безпека харчових продуктів: Керівництво для харчових підприємств» та покликаний надати виробникам і операторам ринку більше інформації щодо їх можливих дій в умовах поширення COVID-19.

Методичні рекомендації містять, зокрема:

  • інформацію про хворобу COVID-19;
  • симптоми та шляхи інфікування;
  • гігієну, профілактичні санітарні і протиепідемічні заходи;
  • порядок здійснення заходів з недопущення порушень в роботі та/або тимчасового зупинення виробничих потужностей,
  • додаткові заходи для підтримки цілісності харчових ланцюгів і забезпечення безперебійного постачання безпечних харчових продуктів кінцевим споживачам%
  • зразок декларації, заповнення якої є обов’язковим для потрапляння на територію оператора потужності;
  • орієнтовний перелік заходів із забезпечення біологічної безпеки та інше.

Методичні рекомендації не є нормативно-правовим актом і не мають обов’язковий характер.

Джерело: Мінекономрозвитку

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Дотримання вимог охорони праці на елеваторах

Елеватори входять у новий сезон роботи в умовах війни. Поряд з небезпеками воєнного стану, періодичних обстрілів та аварійних відключень електроенергії на підприємства чатують і традиційні небезпеки. Тому роботодавцям необхідно забезпечити постійний нагляд за безпекою на робочих місцях та організовувати технологічний процес відповідно до вимог нормативно - правових актів з охорони праці (далі – НПАОП).
33

Потенційні загрози під час відключень світла на підприємстві

У цій статті розглянемо основні загрози, які виникають під час блекауту, а також рекомендації як підготуватися до блекаутів, щоб убезпечити працівників підприємства від травмувань та інших наслідків, пов’язаних із можливими непередбачуваними відключеннями електроенергії.
398

Комісія з питань охорони праці: завдання та обов'язки

Комісію з питань охорони праці створюють як консультативно-дорадчий орган, у якому представники адміністрації і профспілок спільно вирішують питання безпеки, гігієни праці, виробничого середовища. Про те, як створити таку комісію і організувати її роботу, — далі.
11897

Обмеження та вимоги під час ручного переміщення вантажів працівниками жіночої статі

Зі статті ви дізнаєтеся, чи існують вимоги, обмеження та ризики, які мають враховуватися під час ручного переміщення вантажів працівниками жіночої статі. Також ознайомитеся з нормами підіймання і переміщення важких речей жінками.
64

Режим праці влітку у спекотних умовах

В останні два тижні в Україні встановилася надзвичайно спекотна погода, а отже роботодавцям час подбати про належні умови праці під час роботи в спеку. Зі статті ви дізнаєтеся, за якої температури дозволено виконувати різні види робіт, як запобігти перегріванню організму, а також знайдете зразки супровідних документів.
47349

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді