Оприлюднено Методичні рекомендації із запобігання поширення COVID-19 на виробництвах харчових продуктів

Блок під заголовком новини 1Підпишіться на Telegram-канал Служба охорони праці. Новини! Оперативно й без зайвого шуму інформуємо про важливе

Додаток до Методрекомендацій містить зразок декларації, заповнення якої є обов’язковим для потрапляння на територію оператора потужності.

Оприлюднено Методичні рекомендації із запобігання поширення COVID-19 на виробництвах харчових продуктів

Зразки документів для організації профілактичних заходів проти коронавірусу

Фахівці Мінекономіки та Держпродспоживслужби разом із представниками бізнесу розробили Методичні рекомендації щодо запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, на потужностях з вирощування, утримання, забою, переробки і обігу тварин та виробництва харчових продуктів.


Документ ґрунтується на рекомендаціях ВООЗ «COVID-19 та безпека харчових продуктів: Керівництво для харчових підприємств» та покликаний надати виробникам і операторам ринку більше інформації щодо їх можливих дій в умовах поширення COVID-19.

Методичні рекомендації містять, зокрема:

  • інформацію про хворобу COVID-19;
  • симптоми та шляхи інфікування;
  • гігієну, профілактичні санітарні і протиепідемічні заходи;
  • порядок здійснення заходів з недопущення порушень в роботі та/або тимчасового зупинення виробничих потужностей,
  • додаткові заходи для підтримки цілісності харчових ланцюгів і забезпечення безперебійного постачання безпечних харчових продуктів кінцевим споживачам%
  • зразок декларації, заповнення якої є обов’язковим для потрапляння на територію оператора потужності;
  • орієнтовний перелік заходів із забезпечення біологічної безпеки та інше.

Методичні рекомендації не є нормативно-правовим актом і не мають обов’язковий характер.

Джерело: Мінекономрозвитку

додаток

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Медичний огляд працівників харчової промисловості на прикладі молочно-товарної ферми

Ознайомтеся з порядком проведення обов'язкових медоглядів для працівників молочно-товарної ферми, де утримується велика рогата худоба. Дізнайтеся, хто відповідає за організацію таких медичних оглядів, та які працівники повинні пройти профілактичний медогляд, далі у статті
1465

План-графік проведення навчання з охорони праці на підприємстві

На підприємстві необхідно скласти план-графік проведення навчання та перевірки знань з питань охорони праці. План-графік навчання з охорони праці доцільно розробити напередодні нового календарного року. Які вимоги до форми цього документа — дізнайтеся зі статті
71223

Навчання з питань охорони праці

Провести навчання з охорони праці та перевірку знань за його результатами — одне із завдань служби охорони праці підприємства. Дізнайтеся про організацію та види навчання з питань охорони праці, а також завантажте готові зразки необхідних документів
124172

Наказ про навчання з питань охорони праці

Скачайте зразок наказу про організацію навчання і перевірки знань з питань охорони праці на підприємстві. Цей зразок, розроблений експертом, можна швидко адаптувати до умов вашого підприємства
33359

Як здійснюється навчання з питань охорони праці посадових осіб

Навчання і перевірка знань з питань охорони праці посадових осіб є важливою складовою в системі охорони праці. Роботодавцю потрібно організувати відповідне навчання з питань охорони праці посадових осіб, трудові обов’язки яких пов’язані з організацією робіт на підприємстві. Дізнайтесь про все необхідне зі статті
21751

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді