Оприлюднено Методичні рекомендації із запобігання поширення COVID-19 на виробництвах харчових продуктів

Блок під заголовком новини 1Підпишіться на Telegram-канал Служба охорони праці. Новини! Оперативно й без зайвого шуму інформуємо про важливе

Додаток до Методрекомендацій містить зразок декларації, заповнення якої є обов’язковим для потрапляння на територію оператора потужності.

Оприлюднено Методичні рекомендації із запобігання поширення COVID-19 на виробництвах харчових продуктів

Зразки документів для організації профілактичних заходів проти коронавірусу

Фахівці Мінекономіки та Держпродспоживслужби разом із представниками бізнесу розробили Методичні рекомендації щодо запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, на потужностях з вирощування, утримання, забою, переробки і обігу тварин та виробництва харчових продуктів.


Документ ґрунтується на рекомендаціях ВООЗ «COVID-19 та безпека харчових продуктів: Керівництво для харчових підприємств» та покликаний надати виробникам і операторам ринку більше інформації щодо їх можливих дій в умовах поширення COVID-19.

Методичні рекомендації містять, зокрема:

  • інформацію про хворобу COVID-19;
  • симптоми та шляхи інфікування;
  • гігієну, профілактичні санітарні і протиепідемічні заходи;
  • порядок здійснення заходів з недопущення порушень в роботі та/або тимчасового зупинення виробничих потужностей,
  • додаткові заходи для підтримки цілісності харчових ланцюгів і забезпечення безперебійного постачання безпечних харчових продуктів кінцевим споживачам%
  • зразок декларації, заповнення якої є обов’язковим для потрапляння на територію оператора потужності;
  • орієнтовний перелік заходів із забезпечення біологічної безпеки та інше.

Методичні рекомендації не є нормативно-правовим актом і не мають обов’язковий характер.

Джерело: Мінекономрозвитку

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Цільовий інструктаж з охорони праці

Коли та як проводити цільовий інструктаж з охорони праці? Хто відповідальний за його проведення, яку документацію необхідно оформити та що робити, якщо працівник не пройшов інструктаж? Детальні відповіді на ці важливі питання чекають у статті.
72619

Завдання та обов'язки служби охорони праці підприємства

Служба охорони праці контролює стан безпеки та гігієни праці на підприємстві. Зі статті ви дізнаєтеся, коли потрібно створювати СОП, якою має бути її чисельність, а також про права та обов'язки служби охорони праці.
70014

Місця для куріння

Як правильно визначати та облаштувати місця для куріння на підприємстві? Яка відповідальність передбачена за порушення законодавства щодо куріння тютюнових виробів у заборонених місцях? Про визначення спеціальних місць для куріння на підприємстві та заборонені законом місця для куріння розповідаємо у статті.
45137

Інструкція з охорони праці при роботі на персональному комп’ютері

Діяльність більшості працівників сучасних професій у виробничій сфері пов’язана з використанням комп’ютерної техніки. Скачайте інструкцію з охорони праці при роботі на ПК та ознайомте з нею працівників. За потреби адаптуйте інструкцію до умов вашого підприємства.
78120

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді