Кабмін дозволив приймати на роботу під час карантину без попереднього медогляду

Періодичні медичні огляди під час карантину працівники також не проходять.

Кабмін дозволив приймати на роботу під час карантину без попереднього медогляду

⚡ Працівник захворів на коронавірус: чи «виробничий» нещасний випадок

Постановою КМУ від 04.05.2020 № 343 Уряд продовжив карантин до 22 травня і запровадив нові карантинні послаблення для бізнесу та громадян.

Нагадуємо, що раніше Кабмін дозволив залучати до роботи працівників без проведення чергового періодичного медогляду.

Кабмін дозволив приймати на роботу під час карантину без попереднього медогляду Як допустити підрядників на територію підприємства в умовах карантину

Наразі роботодавцям дозволено приймати на роботу працівників без проведення попередніх медоглядів. Дозвіл на працевлаштування без медогляду і роботу без періодичного медогляду діятиме під час карантину та впродовж 30 днів після його завершення.

Не проходити попередній медогляд під час прийняття на роботу та періодичний огляд у цей період мають право працівники:

  • зайняті на важких роботах, роботах із шкідливими чи небезпечними умовами праці або таких, де є потреба у професійному доборі,
  • робота яких пов’язана із забезпеченням безпеки руху та обслуговуванням залізничного транспорту,
  • підприємств міжгалузевого промислового залізничного транспорту,
  • працівників окремих професій, виробництв та організацій, діяльність яких пов’язана з обслуговуванням населення, визначених переліком професій, виробництв та організацій, працівники яких підлягають обов’язковим профілактичним медичним оглядам, затвердженим постановою КМУ від 23.05.2001 № 559

Кабмін дозволив приймати на роботу під час карантину без попереднього медогляду
Георгій Лесенкоексперт з охорони праці, Київ
Єдиний дієвий спосіб захиститися від підступного коронавірусу — це профілактика. Ми підготували для вас зразки документів, необхідних для організації профілактичних заходів.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Медогляди працівників у 2024 році

Якщо працівники не пройшли обов’язковий медогляд і були допущені до роботи, на роботодавця можуть бути накладені штрафні санкції. Зі статті ви дізнаєтеся більше про обов'язкові медичні огляди працівників певних категорій, зокрема: як правильно організувати медичні огляди працівників у 2024 році, чи повинні працівники проходити медогляди під час війни та зможете скачати зразки необхідних документів.
143783

Зразок наказу про проведення медичних оглядів

Керівник підприємства перед проведенням медичних оглядів працівників повинен видати відповідний наказ. Пропонуємо вам скачати зразок наказу про проходження медичного огляду, розроблений експертом.
40064

Медичні огляди водіїв транспортних засобів

Медичний огляд кандидатів у водії та водіїв транспортних засобів проводять, щоб визначити придатність особи до безпечного керування ними. Зі статті ви дізнаєтеся, які види медоглядів водіїв транспортних засобів існують, як їх проводять та яка відповідальність передбачена за недотримання вимог щодо проведення медичних оглядів.
46321

Кабінет передрейсових оглядів водіїв

Передрейсовий медичний огляд водіїв проводиться у кабінеті передрейсових оглядів водіїв. Які вимоги до оснащення цього приміщення — дізнайтеся зі статті.
5155

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді