Держпраці роз’яснює, як захистити від COVID-19 працівників з роз’їзним характером роботи

Працівники з роз’їзним характером роботи наражаються на небезпеку зараження під час виконання службових обов’язків. Дізнайтеся, як роботодавець має убезпечити своїх працівників.
Держпраці роз’яснює, як захистити від COVID-19 працівників з роз’їзним характером роботи.

☝ Протоколи виходу на вулицю. Дії проти коронавірусу ☝

Держпраці наголошує: для запобігання поширенню коронавірусної інфекції COVID-19 роботодавець має приділити належну увагу працівникам, які мають роз’їзний характер роботи. Це працівники, які виконують роботи на об’єктах, розташованих на значній відстані від місця розташування підприємства, у зв’язку з чим здійснюють поїздки у неробочий час від місця розташування підприємства (збірного пункту) до місця роботи на об’єкті й назад, що становить не менше як дві-три години на день.

Держпраці роз’яснює, як захистити від COVID-19 працівників з роз’їзним характером роботи.Як організувати профілактичні заходи проти коронавірусу на підприємстві. Готові документи

Роботодавцю слід не тільки забезпечити підлеглих необхідними засобами захисту, а й провести роз’яснювальні роботи з працівниками, що мають роз’їзний характер роботи та часто перебувають у відрядженнях.

Рекомендації, які має надати роботодавець:

  • наскільки можливо уникайте контакту з людьми, привітальних обіймів і рукостискань. Рекомендована відстань до інших людей становить не менше 1,5 м;
  • застосовуйте «безконтактне» надання послуг, а також мінімізуйте необхідність тісного контакту з людьми;
  • під час надання послуг обмежте контакти з поверхнями, до яких часто торкаються;
  • в громадських місцях або місцях, де важко вжити заходів соціального відсторонення, носіть маски та рукавиці, не забувайте вчасно їх змінювати;
  • періодично протягом дня обробляйте руки дезінфекційними засобами або мийте їх із милом не менше ніж 20 с;
  • дезінфікуйте особисті речі (телефони, гаджети, сумки тощо), поверхні службового транспортного засобу (особливо, якщо він спільний) на початку та в кінці зміни;
  • витирайте ручки (маркери) та інші предмети, які використовуються для підпису після кожного користування;
  • застосовуйте одноразові серветки для очищення та дезінфекції;
  • перевіряйте наявність симптомів та проводьте заміри температури тіла двічі на день.

⚡ Працівник захворів на коронавірус: чи «виробничий» нещасний випадок

Додатково попередьте працівників, що у разі прояву симптомів зараження вони повинні:

  • повідомити роботодавця;
  • залишатися вдома і самоізолюватися;
  • зателефонувати до закладу охорони здоров’я або місцевого управління охорони здоров’я та надати детальну інформацію про свій стан здоров’я.

Джерело: Державна служба України з питань праці

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Дотримання вимог охорони праці на елеваторах

Елеватори входять у новий сезон роботи в умовах війни. Поряд з небезпеками воєнного стану, періодичних обстрілів та аварійних відключень електроенергії на підприємства чатують і традиційні небезпеки. Тому роботодавцям необхідно забезпечити постійний нагляд за безпекою на робочих місцях та організовувати технологічний процес відповідно до вимог нормативно - правових актів з охорони праці (далі – НПАОП).
33

Потенційні загрози під час відключень світла на підприємстві

У цій статті розглянемо основні загрози, які виникають під час блекауту, а також рекомендації як підготуватися до блекаутів, щоб убезпечити працівників підприємства від травмувань та інших наслідків, пов’язаних із можливими непередбачуваними відключеннями електроенергії.
398

Комісія з питань охорони праці: завдання та обов'язки

Комісію з питань охорони праці створюють як консультативно-дорадчий орган, у якому представники адміністрації і профспілок спільно вирішують питання безпеки, гігієни праці, виробничого середовища. Про те, як створити таку комісію і організувати її роботу, — далі.
11897

Обмеження та вимоги під час ручного переміщення вантажів працівниками жіночої статі

Зі статті ви дізнаєтеся, чи існують вимоги, обмеження та ризики, які мають враховуватися під час ручного переміщення вантажів працівниками жіночої статі. Також ознайомитеся з нормами підіймання і переміщення важких речей жінками.
64

Режим праці влітку у спекотних умовах

В останні два тижні в Україні встановилася надзвичайно спекотна погода, а отже роботодавцям час подбати про належні умови праці під час роботи в спеку. Зі статті ви дізнаєтеся, за якої температури дозволено виконувати різні види робіт, як запобігти перегріванню організму, а також знайдете зразки супровідних документів.
47350

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді