Держстат наказом від 31.07.2019 № 259 затвердив нову форму звіту за формою № 1-ПВ (квартальна) «Звіт із праці». Форму введено в дію, починаючи з 01.02.2020.
Звіт зазнав деяких змін, зокрема у розділі ІV «Розподіл штатних працівників за розмірами заробітної плати» форму доповнено новим розділом VІI «Витрати на утримання робочої сили, що не входять до складу фонду оплати праці».
Які ще звіти з питань охорони праці потрібно подавати
У цей розділ потрібно вносити інформацію про витрати підприємства на:
- утримання робочої сили, крім тих, які враховані у фонді оплати праці;
- соціальне забезпечення працівників;
- на культурно-побутове обслуговування працівників;
- на забезпечення працівників житлом;
- на професійне навчання; інші витрати на робочу силу,
а також про середньооблікову кількість штатних працівників підприємства.
Крім того, у новій формі звіту № 1-ПВ (квартальна) «Звіт із праці» змінилася розбивка за розміром заробітної плати.
Звіт введено в дію, починаючи з 1 лютого 2020 року. Одночасно втратив чинність наказ Держстату «Про затвердження форми державного статистичного спостереження № 1-ПВ (квартальна) «Звіт із праці» від 06.07.2018 № 134.
Зі статті ви дізнаєтеся, як вести журнал реєстрації інструктажів з питань охорони праці на робочому місці, та які існують вимоги до заповнення журналу реєстрації інструктажів з охорони праці на робочому місці. Також ви зможете скачати бланк журналу та зразок його заповнення.
У статті ви знайдете бланк та приклад заповнення декларації відповідності матеріально-технічної бази суб’єкта господарювання вимогам законодавства та дізнаєтеся про порядок подання документа до відповідного дозвільного органу.
Роботодавець зобов’язаний організувати на підприємстві належний облік і контроль за видачею у встановлені строки ЗІЗ працівникам. Видачу і повернення ЗІЗ потрібно обліковувати в особистій картці обліку спеціального одягу, спеціального взуття та інших засобів індивідуального захисту.
Інструкція з охорони праці для кухаря є інструкцією за професією, що встановлює вимоги безпеки під час приготування їжі (страв) в умовах кухні. Скачайте інструкцію та за потреби адаптуйте її до умов вашого підприємства.
Скачайте приклад оформлення посадової інструкції, в якій визначено функціональні обов’язки, права та відповідальність головного енергетика підприємства.