З 1 січня 2019 року встановлено новий мінімальний розмір допомоги по безробіттю

В Україні з січня 2019 року збільшиться мінімальний розмір допомоги по безробіттю.

12 вересня, відбулося чергове засідання правління Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття.

Правлінням Фонду встановлено з 1 січня 2019 року новий мінімальний розмір допомоги по безробіттю:

  • для осіб, яким виплати призначаються без урахування страхового стажу та заробітної плати – у розмірі 610 гривень;
  • для осіб, яким призначаються виплати з урахуванням страхового стажу та заробітної плати – 1630 гривень.

Зверніть увагу: розмір виплати допомоги по безробіттю залежить від страхового стажу, підстави припинення трудових відносин і розміру заробітної плати, одержуваної громадянином перед звільненням.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Як забезпечується охорона праці жінок, неповнолітніх та осіб з інвалідністю

Охорона праці жінок, неповнолітніх, інвалідів забезпечується відповідними законодавчими нормами. Адже через певні фізичні, фізіологічні та інші особливості жінкам, неповнолітнім, інвалідам складніше реалізувати своє право на працю. У статті розповідаємо, як забезпечити рівні можливості для всіх працівників, незалежно від статі, віку чи інвалідності, та створити безпечні умови праці для всіх.
40997

Доплата за шкідливі умови праці

Чинним законодавством передбачені пільги та компенсації за роботу у важких і шкідливих умовах праці. Зі статті ви дізнаєтеся, як нараховується доплата за шкідливі умови праці, якими нормативно-правовими актами це регулюється та яка відповідальність чекає на тих, хто порушує вимоги щодо призначення доплат.
28839

Які пільги передбачені для працівників, зайнятих на покрівельних роботах

Окремі види покрівельних робіт належать до робіт із шкідливими та важкими умовами праці. Щоб забезпечити соціальні гарантії працівникам, зайнятим у шкідливих і важких умовах праці, держава гарантує їм право на пільги й компенсації. Дізнайтеся, на які пільги можуть розраховувати працівники, зайняті на покрівельних роботах.
2556

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді