Роботодавці мають до 1-го грудня визначитися, хто підлягає медогляду в 2018 році

До 01.12.2017 роботодавці мають надати до управління з питань праці Головного управління Держпраці у відповідній області заяву щодо визначення категорій працівників, які підлягають медичному огляду в 2018 році.

Процедуру проведення медичних оглядів працівників, зайнятих на важких роботах, роботах із шкідливими чи небезпечними умовами праці або таких, де є потреба у професійному доборі та осіб віком до 21 року визначено «Порядком проведення медичних оглядів працівників певних категорій», який затверджено наказом Міністерства охорони здоров’я України від 21.05.2007 № 246 (далі – Порядок № 246).

Начальник управління з питань праці визначає фахівця відділу з питань гігієни праці, відповідального за проведення визначення категорій працівників, які підлягають медичному огляду.

Фахівець відділу з питань гігієни праці, роботодавець та представник профспілки узгоджують дату та час проведення роботи з визначення категорій працівників, які підлягають медичному огляду та складають Акт (форма зазначена у Додатку 1 Порядку № 246 СКАЧАТИ) визначення категорій працівників, які підлягають медичному огляду в 2018 році.

Роботодавці мають до 1-го грудня визначитися, хто підлягає медогляду в 2018 році Детальніше про порядок організації медогляду читайте в нашій статті Медогляди для працівників, що виконують роботи у шкідливих умовах

За інформацією Держпраці у Дніпропетровській області

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Медогляди працівників у 2024 році

Якщо працівники не пройшли обов’язковий медогляд і були допущені до роботи, на роботодавця можуть бути накладені штрафні санкції. Зі статті ви дізнаєтеся більше про обов'язкові медичні огляди працівників певних категорій, зокрема: як правильно організувати медичні огляди працівників у 2024 році, чи повинні працівники проходити медогляди під час війни та зможете скачати зразки необхідних документів.
143783

Зразок наказу про проведення медичних оглядів

Керівник підприємства перед проведенням медичних оглядів працівників повинен видати відповідний наказ. Пропонуємо вам скачати зразок наказу про проходження медичного огляду, розроблений експертом.
40064

Медичні огляди водіїв транспортних засобів

Медичний огляд кандидатів у водії та водіїв транспортних засобів проводять, щоб визначити придатність особи до безпечного керування ними. Зі статті ви дізнаєтеся, які види медоглядів водіїв транспортних засобів існують, як їх проводять та яка відповідальність передбачена за недотримання вимог щодо проведення медичних оглядів.
46321

Кабінет передрейсових оглядів водіїв

Передрейсовий медичний огляд водіїв проводиться у кабінеті передрейсових оглядів водіїв. Які вимоги до оснащення цього приміщення — дізнайтеся зі статті.
5155

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді