Збільшення ставки ЄСВ для підприємств зі шкідливими умовами праці: стимулювання роботодавців для модернізації виробництва та забезпечення належних умов праці

В ефірі телеканалу «Інтер» Міністр соцполітики Андрій Рева наголосив на збереженні розміру ставки єдиного соціального внеску при проведенні пенсійної реформи.

За словами Міністра, Уряд стоїть на принциповій позиції проведення послідовної державної політики, а отже не переглядатиме розмір єдиного соціального внеску в сторону збільшення при проведенні пенсійної реформи.

«Сьогодні ставка єдиного внеску становить 22%. Лунали пропозиції про повернення до більшої ставки внеску, проте Урядом прийнято принципове рішення про збереження її розміру на такому ж рівні», – заявив Міністр соціальної політики.

Він також повідомив, що розмір ставки збільшиться лише для підприємств, зі шкідливими умовами праці:

  • на 15% для підприємств з робочими місцями по Списку 1;
  • на 7% для підприємств з робочими місцями по Списку 2.

«Є письмова домовленість з роботодавцями і профспілками про збільшення розміру ставки ЄСВ для підприємств зі шкідливими умовами праці. Цей крок стимулюватиме роботодавців модернізувати виробництво та забезпечити належними умовами праці своїх працівників. Крім того, збільшення ставки стане ресурсом для дострокового виходу на пенсію таких робітників», – підкреслив Андрій Рева.

Джерело: офіційний веб-портал Міністерства соціальної політики України


Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Призначення відповідального за теплове господарство

Як правильно призначити відповідального за теплове господарство? Які вимоги до персоналу та що необхідно знати для безпечної експлуатації теплових установок і мереж? У статті розглянуто ключові аспекти, правила та рекомендації щодо організації теплового господарства на підприємстві.
456

Журнал реєстрації перевірок

Для того, щоб не допустити несанкціонованих перевірок, на підприємстві заводять Журнал реєстрації заходів державного нагляду (контролю). Ведення його — добровільне. Скачайте бланк Журналу реєстрації перевірок установленого зразка, щоб бути готовим до приходу контролерів.
58008

Cистема управління охороною праці (СУОП)

Що таке система управління охороною праці на підприємстві або СУОП та для чого її впроваджувати? Які питання повинна регулювати ця система та як визначити її ефективність? Дізнайтеся більше зі статті.
44002

Дотримання вимог охорони праці на елеваторах

Елеватори входять у новий сезон роботи в умовах війни. Поряд з небезпеками воєнного стану, періодичних обстрілів та аварійних відключень електроенергії на підприємства чатують і традиційні небезпеки. Тому роботодавцям необхідно забезпечити постійний нагляд за безпекою на робочих місцях та організовувати технологічний процес відповідно до вимог нормативно - правових актів з охорони праці (далі – НПАОП).
264

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді