Кабмін змінив періодичність нагляду за суб’єктами господарювання з високим ступенем ризику

Уряд привів у відповідність до норм чинного законодавства критерії, за якими оцінюється ступінь ризику від провадження господарської діяльності у сферах виробництва особливо небезпечних хімічних речовин і поводження з небезпечними відходами та визначається періодичність здійснення нагляду Міністерством екології та природних ресурсів.

Кабінет Міністрів України вніс зміни до таких постанов:

  • «Про затвердження критеріїв, за якими оцінюється ступінь ризику від провадження господарської діяльності з виробництва особливо небезпечних хімічних речовин, перелік яких визначається Кабінетом Міністрів України, що підлягає ліцензуванню, та визначається періодичність здійснення планових заходів державного нагляду (контролю) Міністерством екології та природних ресурсів» від 26.10.2011 № 1100;
  • «Про затвердження критеріїв, за якими оцінюється ступінь ризику від провадження господарської діяльності з поводження з небезпечними відходами, що підлягає ліцензуванню, та визначається періодичність здійснення планових заходів державного нагляду (контролю) Міністерством екології та природних ресурсів» від 9.11.2016 № 804.

Зміни до цих нормативних актів затверджено постановою Кабміну «Про внесення змін до постанов Кабінету Міністрів України від 26 жовтня 2011 р. № 1100 і від 9 листопада 2016 р. № 804» від 6.12.2017 № 937. Вони стосуються періодичності здійснення планових заходів державного нагляду (контролю) за діяльністю суб’єктів господарювання з високим ступенем ризику.

Зокрема, у постанові визначено, що планові заходи державного нагляду (контролю) за діяльністю суб’єктів господарювання з виробництва особливо небезпечних хімічних речовин та з поводження з небезпечними відходами, які належать до суб’єктів господарювання з високим ступенем ризику, здійснюватимуться Мінприроди не частіше одного разу на 2 роки.

До цього нагляд за діяльністю наведених вище суб’єктів господарювання здійснювався не частіше одного разу на рік.

СКАЧАТИ ПОСТАНОВУ

Кабмін змінив періодичність нагляду за суб'єктами господарювання з високим ступенем ризику

За інформацією Урядового порталу

Статичний блок для статей

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді