Оцінка відповідності засобів індивідуального захисту

Для проведення оцінки відповідності засобів індивідуального захисту (ЗІЗ) виробник або його уповноважений представник чи постачальник, що відповідає за введення ЗІЗ в обіг, повинен застосувати процедури оцінки відповідності (модулі або їх комбінації) згідно з Технічним регламентом модулів оцінки відповідності та вимог щодо маркування національним знаком відповідності, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 07.10.2003 № 1585

Вимоги до рівня безпеки засобів індивідуального захисту (далі — ЗІЗ), проведення процедури оцінки відповідності таким вимогам, класифікацію зазначених ЗІЗ, правила маркування та введення їх в обіг визначає та встановлює Технічний регламент засобів індивідуального захисту, затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 27.08.2008 № 761 (далі — Технічний регламент № 761).

Для проведення оцінки відповідності ЗІЗ вимогам Технічного регламенту № 761 виробник або його уповноважений представник чи постачальник, що відповідає за введення ЗІЗ в обіг, повинен застосувати процедури оцінки відповідності (модулі або їх комбінації) згідно з Технічним регламентом модулів оцінки відповідності та вимог щодо маркування національним знаком відповідності, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 07.10.2003 № 1585.

Засоби індивідуального захисту шкіри Читайте також: 4 поради для правильного вибору засобів індивідуального захисту

Оцінка відповідності ЗІЗ, що належать до першої категорії, проводиться згідно з модулем A (без проведення випробувань), другої та третьої категорії — згідно з модулем В (з проведенням випробувань).

Оцінка відповідності ЗІЗ, що належать до другої та третьої категорії, проводиться за вибором виробника відповідно до модуля В у комбінації з модулем C або D.

Згідно з пунктом 51 Технічного регламенту № 761 під час проведення оцінки відповідності виробник або його уповноважена особа чи постачальник:

Вільний обіг засобів захисту на території України дозволяється тільки у разі безпеки цих засобів для життя та здоров’я, забезпечення захисту користувача від травм та захворювань за умови використання за призначенням і з урахуванням належного рівня обслуговування та експлуатації.

Випробування ЗІЗ проводять в обсязі, що підтверджує відповідність продукції вимогам Технічного регламенту № 761, технічних умов, стандартів (у т. ч. зазначених у Переліку № 101), іншої нормативної документації. На підставі позитивних результатів цих випробувань виробнику ЗІЗ (або його уповноваженому представнику чи постачальнику, що відповідає за введення ЗІЗ в обіг) видається зареєстрована у встановленому порядку Декларація про відповідність засобу індивідуального захисту вимогам Технічного регламенту засобів індивідуального захисту та Сертифікат перевірки типу.

Статичний блок для статей

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді