Наказ про запровадження дистанційної роботи на період воєнного стану

У зв'язку зі збройною агресією росії роботодавець може запровадити дистанційну роботу. Для цього він видає зведений наказ про запровадження дистанційної роботи на період воєнного стану.

Дистанційна робота — це форма організації праці, за якої робота виконується працівником поза робочими приміщеннями чи територією роботодавця, в будь-якому місці за вибором працівника та з використанням інформаційно-комунікаційних технологій.

Скачайте наказ про запровадження дистанційної роботи на період воєнного стану

Національний класифікатор України ДК 003:2010 «Класифікатор професій», затверджений наказом Держспоживстандарту від 28.07.2010 № 327 (КП), передбачає значну кількість професій, що відповідають критеріям дистанційної роботи.

Це бухгалтер, програміст, аналітик комп’ютерних систем, дизайнер графічних робіт, консультант, маркетолог, редактор, диспетчер, фахівець із питань зайнятості тощо.

На час загрози поширення епідемії, пандемії, необхідності самоізоляції працівника у випадках, встановлених законодавством, та/або у разі виникнення загрози збройної агресії, надзвичайної ситуації техногенного, природного чи іншого характеру дистанційна робота може запроваджуватися наказом (розпорядженням) роботодавця без обов’язкового укладення трудового договору про дистанційну роботу в письмовій формі.

Так скеровує ст. 602 КЗпП України. 

Зведений наказ про запровадження дистанційної роботи на період воєнного стану  Дізнайтеся, як організувати роботу працівників і підприємств під час воєнного стану

Працівника потрібно ознайомити з наказом упродовж двох днів із дня ухвалення, але до запровадження дистанційної роботи.

Статичний блок для статей

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді