Фонд соціального страхування заплатить потерпілим на виробництві

Теми:
Новини
Через припинення роботи ФССУ виплати були заблоковані

image13

Як діяти, якщо на підприємстві стався нещасний випадок

Фонд соціального страхування анонсував виплати потерпілим на виробництві, які допоможуть забезпечити таким особам необхідні медичні та соціальні послуги. Насамперед це:

  • спеціальний медичний догляд, постійний сторонній догляд, побутове обслуговування;
  • додаткове харчування;
  • лікування потерпілих та медична реабілітація;
  • санаторно-курортне лікування;
  • технічні та інші засоби реабілітації;
  • очне протезування, придбання окулярів і контактних лінз, забезпечення слуховими апаратами;
  • лікарські засоби та вироби медичного призначення;
  • бензин, ремонт і техобслуговування автомобілів та транспортне обслуговування.

У Фонді соцстраху пояснили, що кошти ці послуги вже були нараховані, проте їх не профінансували через припинення роботи Фонду. Проте виплати розблокували завдяки урядовому рішенню про перероподіл єдиного соцвнеску. 

Наразі ФССУ готовий виплатити приблизно 17 млн грн особам, які мають інвалідність через нещасні випадки на виробництві.

Зауважимо, з 1 січня функції Фонду соціального страхування (призначення страхових виплат, оплати тимчасової непрацездатності, виплатами на поховання тощо) перейшли до Пенсійного фонду України, а роботу ФСУ припиняють.

Джерело: Фонд соціального страхування України

Любі читачі, команда Цифрового видавництва Експертус продовжує працювати і надавати вам професійну підтримку

У разі, якщо вам потрібні консультація експерта або відповідь на питання, передплатіть за спеціальною ціною електронний журнал «Довідник спеціаліста з охорони праці» або систему «Експертус Охорона праці» чи навчання на базових курсах Вищої школи Охорони праці

Медогляди водіїв транспортних засобів

 

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Як правильно скласти наказ про прийняття на роботу зі шкідливими умовами

Законодавство зобов’язує роботодавців інформувати працівників про умови праці робочому місці. Якщо вони несприятливі — потрібно це вказати у наказі про прийняття на роботу. Як скласти наказ про прийняття на роботу зі шкідливими умовами праці без помилок, дізнайтеся зі статті.
16594

Вимоги до організації робочого місця працівника з охорони праці

Організація робочого місця працівника з охорони праці є важливим аспектом забезпечення безпеки на робочому місці. Що таке робоче місце та робоча зона? Як має виглядати безпечне робоче місце? Чи є санітарно-гігієнічні вимоги до робочого місця? Якою має бути площа робочого місця на одного працівника? Відповіді на ці питання та все про вимоги до організації робочого місця – у статті.
37

Посадова інструкція інженера з пожежної безпеки

Посадова інструкція інженера з пожежної безпеки встановлює обов’язки, права, основні напрями роботи працівника, відповідального за пожежну безпеку та утримання й експлуатацію засобів протипожежного захисту. Скачайте інструкцію та адаптуйте до умов вашого підприємства.
12728

Організовуємо охорону праці в осінньо-зимовий період

Підготовку до зимового періоду розпочинати заздалегідь. Особливо важливо при цьому врахувати досвід минулого року, який виявився для більшості підприємств надзвичайно складним через постійні обстріли енергетичної інфраструктури. Більше про охорону праці в осінньо-зимовий період — у статті.
14273

Інженер з охорони праці за сумісництвом

У законодавстві чітко вказано, в який випадках інженер з охорони праці за сумісництвом працювати може, а в яких — ні. Також потрібно розрізняти поняття «сумісництво» та «суміщення». Як не порушити законодавство — далі у статті.
22152

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді