Підготовка до Дня охорони праці вже розпочалася

Міжнародна організація праці анонсувала тему цього року

image66

Всесвітній день охорони праці - 2023

Всесвітній день охорони праці відзначають щороку 28 квітня. Починаючи з 2006 року, в Україні також запроваджено День охорони праці.

Міжнародна організація праці вже визначила головну тему Всесвітнього дня охорони праці 2023 року. Саме вона є визначальною при розробці плану заходів до Дня охорони праці. Так, минулого року МОП зосередилася на формуванні позитивної культури безпеки та здоров'я, а у 2021 — на розвитку стійких систем безпеки та здоров'я на роботі, здатних належним чином підготуватися та відреагувати на кризу.

Мета Всесвітнього дня охорони праці — привернути увагу світової громадськості, лідерів країн, керівників бізнесу до проблеми безпеки праці, виробничого травматизму, культури охорони праці. МОП наполягає на тому, що створення належних умов праці для людини за принципом пріоритетності її життя та здоров’я має стати головним завданням.

Любі читачі, команда Цифрового видавництва Експертус продовжує працювати і надавати вам професійну підтримку

У разі, якщо вам потрібні консультація експерта або відповідь на питання, передплатіть за спеціальною ціною електронний журнал «Довідник спеціаліста з охорони праці» або систему «Експертус Охорона праці» чи навчання на базових курсах Вищої школи Охорони праці

Медогляди водіїв транспортних засобів

 

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Як правильно скласти наказ про прийняття на роботу зі шкідливими умовами

Законодавство зобов’язує роботодавців інформувати працівників про умови праці робочому місці. Якщо вони несприятливі — потрібно це вказати у наказі про прийняття на роботу. Як скласти наказ про прийняття на роботу зі шкідливими умовами праці без помилок, дізнайтеся зі статті.
16594

Вимоги до організації робочого місця працівника з охорони праці

Організація робочого місця працівника з охорони праці є важливим аспектом забезпечення безпеки на робочому місці. Що таке робоче місце та робоча зона? Як має виглядати безпечне робоче місце? Чи є санітарно-гігієнічні вимоги до робочого місця? Якою має бути площа робочого місця на одного працівника? Відповіді на ці питання та все про вимоги до організації робочого місця – у статті.
37

Посадова інструкція інженера з пожежної безпеки

Посадова інструкція інженера з пожежної безпеки встановлює обов’язки, права, основні напрями роботи працівника, відповідального за пожежну безпеку та утримання й експлуатацію засобів протипожежного захисту. Скачайте інструкцію та адаптуйте до умов вашого підприємства.
12728

Організовуємо охорону праці в осінньо-зимовий період

Підготовку до зимового періоду розпочинати заздалегідь. Особливо важливо при цьому врахувати досвід минулого року, який виявився для більшості підприємств надзвичайно складним через постійні обстріли енергетичної інфраструктури. Більше про охорону праці в осінньо-зимовий період — у статті.
14273

Інженер з охорони праці за сумісництвом

У законодавстві чітко вказано, в який випадках інженер з охорони праці за сумісництвом працювати може, а в яких — ні. Також потрібно розрізняти поняття «сумісництво» та «суміщення». Як не порушити законодавство — далі у статті.
22152

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді