Держгірпромнагляд України координується Кабміном України через Міністра енергетики та вугільної промисловості України

Президент України видав Указ «Про деякі заходи з оптимізації системи центральних органів виконавчої влади» від 24.12.2012 № 726/2012 (далі — Указ № 726), яким внесено зміни до Схеми організації та взаємодії центральних органів виконавчої влади, затвердженої Указом Президента України «Про оптимізацію системи центральних органів виконавчої влади» від 09.12.2010 № 1085. Указ набрав чинності 25.12.2012.

Президент України видав Указ «Про деякі заходи з оптимізації системи центральних органів виконавчої влади» від 24.12.2012 № 726/2012 (далі — Указ № 726), яким внесено зміни до Схеми організації та взаємодії центральних органів виконавчої влади, затвердженої Указом Президента України «Про оптимізацію системи центральних органів виконавчої влади» від 09.12.2010 № 1085. Указ набрав чинності 25.12.2012.

Відтепер Державна служба гірничого нагляду та промислової безпеки України є центральним органом виконавчої влади, діяльність якої спрямовується і координується Кабінетом Міністрів України через Міністра енергетики та вугільної промисловості України. Відповідно до Указу Президента України від 24.12.2012 № 734/2012 Міністром енергетики та вугільної промисловості України призначено Ставицького Едуарда Анатолійовича.

Згідно з Указом № 726 утворено:

  • Державну службу України з надзвичайних ситуацій, реорганізувавши Міністерство надзвичайних ситуацій України та Державну інспекцію техногенної безпеки України;
  • Міністерство промислової політики України, реорганізувавши Державне агентство України з управління державними корпоративними правами та майном;
  • Міністерство доходів і зборів України, реорганізувавши Державну митну службу України та Державну податкову службу України, а також поклавши на Міністерство, що утворюється, функцію з адміністрування єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Зокрема, через Міністра охорони здоров’я України спрямовується і координується діяльність таких центральних органів виконавчої влади:

  • Державна санітарно-епідеміологічна служба України;
  • Державна служба України з лікарських засобів;
  • Державна служба України з питань протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу та інших соціально небезпечних захворювань;

через Міністра соціальної політики України:

  • Державна служба з питань інвалідів та ветеранів України;
  • Державна інспекція України з питань праці;
  • Пенсійний фонд України;

через Міністра оборони України — діяльність Державної служби України з надзвичайних ситуацій;

через Міністра екології та природних ресурсів України:

  • Державна служба геології та надр України;
  • Державне агентство водних ресурсів України;
  • Державне агентство екологічних інвестицій України;
  • Державне агентство України з управління зоною відчуження;
  • Державна екологічна інспекція України;

через Міністра інфраструктури України:

  • Державна авіаційна служба України;
  • Державне агентство автомобільних доріг України;
  • Державне агентство України з туризму та курортів;
  • Державна інспекція України з безпеки на морському та річковому транспорті;
  • Державна інспекція України з безпеки на наземному транспорті;
  • Національне агентство з питань підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу та реалізації інфраструктурних проектів;

через Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України — Державна архітектурно-будівельна інспекція України.

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Наказ про створення служби охорони праці

Під час створення на підприємстві служби охорони праці та призначення відповідальної особи за стан охорони праці вам знадобиться наказ про створення служби охорони праці. У статті ви знайдете приклад такого наказу та матимете змогу скачати його.
23581

Температурний скринінг працівників: як запровадити

Проведення температурного скринінгу працівників — обов’язкова процедура профілактичних заходів. Як організувати температурний скринінг на підприємстві, хто має контролювати його та як скласти наказ про запровадження температурного скринінгу — відповідає експерт.
36681

Як безпечно експлуатувати генератори електричної енергії

Масове використання генераторів стало новою українською реальністю. У статті розповідаємо про переваги різних видів генераторів, як організувати їх безпечну роботу й подбати про пожежну безпеку та які вимоги до обслуговувального персоналу
10433

Охорона праці жінок в Україні

Якими нормами законодавства урегульована охорона праці жінок на підприємстві у мирний та воєнний час? Що потрібно знати про особливості роботи жінок з вантажами, роботу жінок у нічний час, про нюанси працевлаштування та звільнення жінок? Детально про трудові права жінок — у статті.
32570

Інструктажі з пожежної безпеки: види, порядок проведення

Інструктажі з питань пожежної безпеки — один із найбільш ефективних заходів забезпечення пожежної безпеки на підприємстві. Зі статті ви дізнаєтеся про види протипожежних інструктажів, періодичність проведення інструктажів з пожежної безпеки та перевірку набутих знань.
163431

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді