Нові Правила сертифікації фахівців з неруйнівного контролю

Наказом Міністерства надзвичайних ситуацій України від 10.12.2012 № 1387 затверджено Правила сертифікації фахівців з неруйнівного контролю. Ці Правила є обов’язковими для всіх суб’єктів господарювання та фахівців, які виконують роботи з неруйнівного контролю металу та зварних з’єднань при виготовленні, монтажі, експлуатації, реконструкції, ремонті, експертному обстеженні та технічному огляді машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки, згідно з додатком 3 до Порядку видачі дозволів на виконання робіт підвищеної небезпеки та на експлуатацію (застосування) машин, механізмів, устатковання підвищеної небезпеки, затвердженого постановою КМУ від 26.10.2011 № 1107.

Наказом Міністерства надзвичайних ситуацій України від 10.12.2012 № 1387 затверджено Правила сертифікації фахівців з неруйнівного контролю. Ці Правила є обов’язковими для всіх суб’єктів господарювання та фахівців, які виконують роботи з неруйнівного контролю металу та зварних з’єднань при виготовленні, монтажі, експлуатації, реконструкції, ремонті, експертному обстеженні та технічному огляді машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки, згідно з додатком 3 до Порядку видачі дозволів на виконання робіт підвищеної небезпеки та на експлуатацію (застосування) машин, механізмів, устатковання підвищеної небезпеки, затвердженого постановою КМУ від 26.10.2011 № 1107.

Ці Правила встановлюють:

  • вимоги до загальної освіти, спеціальної підготовки і стану здоров’я фахівців з неруйнівного контролю;
  • вимоги до кваліфікації фахівців з неруйнівного контролю;
  • вимоги до структури кваліфікаційного екзамену та процедури атестації фахівців з неруйнівного контролю;
  • процедуру сертифікації фахівців з неруйнівного контролю;
  • порядок ведення реєстру сертифікованих фахівців з неруйнівного контролю.

Відповідно втратив чинність наказ Держнаглядохоронпраці «Про затвердження Порядку сертифікації персоналу з неруйнівного контролю» від 15.08.1997 № 220 (НПАОП 0.00-6.14-97).

Наказ зареєстровано в Мін’юсті 02.01.2013 за № 10/22542, набрав чинності 05.02.2013

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Наказ про створення служби охорони праці

Під час створення на підприємстві служби охорони праці та призначення відповідальної особи за стан охорони праці вам знадобиться наказ про створення служби охорони праці. У статті ви знайдете приклад такого наказу та матимете змогу скачати його.
23581

Температурний скринінг працівників: як запровадити

Проведення температурного скринінгу працівників — обов’язкова процедура профілактичних заходів. Як організувати температурний скринінг на підприємстві, хто має контролювати його та як скласти наказ про запровадження температурного скринінгу — відповідає експерт.
36682

Як безпечно експлуатувати генератори електричної енергії

Масове використання генераторів стало новою українською реальністю. У статті розповідаємо про переваги різних видів генераторів, як організувати їх безпечну роботу й подбати про пожежну безпеку та які вимоги до обслуговувального персоналу
10433

Охорона праці жінок в Україні

Якими нормами законодавства урегульована охорона праці жінок на підприємстві у мирний та воєнний час? Що потрібно знати про особливості роботи жінок з вантажами, роботу жінок у нічний час, про нюанси працевлаштування та звільнення жінок? Детально про трудові права жінок — у статті.
32571

Інструктажі з пожежної безпеки: види, порядок проведення

Інструктажі з питань пожежної безпеки — один із найбільш ефективних заходів забезпечення пожежної безпеки на підприємстві. Зі статті ви дізнаєтеся про види протипожежних інструктажів, періодичність проведення інструктажів з пожежної безпеки та перевірку набутих знань.
163432

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді