Затверджено Порядок обігу карток, що використовуються в цифрових контрольних пристроях (тахографах)

Міністерство інфраструктури України затвердило Порядок обігу карток, що використовуються в цифрових контрольних пристроях (тахографах), що розроблений відповідно до світових стандартів.

Наказом Міністерства інфраструктури України від 30.05.2013 № 329 затверджено Порядок обігу карток, що використовуються в цифрових контрольних пристроях (тахографах).

Цей Порядок розроблено відповідно до вимог Європейської угоди щодо роботи екіпажів транспортних засобів, які виконують міжнародні автомобільні перевезення, Конвенції Міжнародної організації праці 1979 року № 153 про тривалість робочого часу та періоди відпочинку на дорожньому транспорті.

Порядок визначає процедури видачі, оновлення, заміни та анулювання дії карток, що використовуються в цифрових контрольних пристроях (тахографах), а також строки дії таких карток.

Так, картка — це картка цифрового контрольного пристрою (тахографа) із вбудованою мікросхемою, призначеною для використання у цифровому контрольному пристрої, типи якої затверджено відповідно до вимог ЄУТР (картка водія зі строком дії до 5 років; картка майстерні зі строком дії до 1 року; картка контролера зі строком дії до 2 років; картка підприємства зі строком дії до 5 років).

Картки підприємства видаються суб’єктам господарювання, зареєстрованим на території України, які є власниками або користувачами ТЗ, які відповідно до законодавства мають бути обладнані тахографами. Суб’єкту господарювання може бути видано декілька карток цього типу.

Для отримання картки заявник подає заяву до Центру з видачі карток Компетентного органу особисто або поштовим відправленням.

Картка підприємства оформляється на ім’я керівника суб’єкта господарювання та/або відповідальної особи, яка призначена наказом по підприємству для проведення внутрішнього контролю за режимами праці і відпочинку водіїв, які є співробітниками цього суб’єкта господарювання. Картка майстерні оформляється на ім’я відповідальної особи, яка призначена наказом по майстерні для проведення робіт з установлення та технічного обслуговування контрольних пристроїв (тахографів) у транспортних засобах, дані про яку містяться в Переліку. Картки контролера видаються особам, що уповноважені відповідно до законодавства здійснювати контроль за режимом праці та відпочинку водіїв, а також особам, які здійснюють державний контроль у сфері безпеки дорожнього руху.

Картка видається користувачу картки протягом 20 робочих днів з дати реєстрації заяви на видачу або оновлення картки, якщо не оформлено рішення про відмову у видачі картки.

Наказ зареєстровано в Мінюсті 14.06.2013 за № 964/23496, набрав чинності 30.07.2013

Статичний блок для новин

Статті за темою

Усі статті за темою

Наказ про створення служби охорони праці

Під час створення на підприємстві служби охорони праці та призначення відповідальної особи за стан охорони праці вам знадобиться наказ про створення служби охорони праці. У статті ви знайдете приклад такого наказу та матимете змогу скачати його.
23640

Температурний скринінг працівників: як запровадити

Проведення температурного скринінгу працівників — обов’язкова процедура профілактичних заходів. Як організувати температурний скринінг на підприємстві, хто має контролювати його та як скласти наказ про запровадження температурного скринінгу — відповідає експерт.
36702

Як безпечно експлуатувати генератори електричної енергії

Масове використання генераторів стало новою українською реальністю. У статті розповідаємо про переваги різних видів генераторів, як організувати їх безпечну роботу й подбати про пожежну безпеку та які вимоги до обслуговувального персоналу
10501

Охорона праці жінок в Україні

Якими нормами законодавства урегульована охорона праці жінок на підприємстві у мирний та воєнний час? Що потрібно знати про особливості роботи жінок з вантажами, роботу жінок у нічний час, про нюанси працевлаштування та звільнення жінок? Детально про трудові права жінок — у статті.
32656

Інструктажі з пожежної безпеки: види, порядок проведення

Інструктажі з питань пожежної безпеки — один із найбільш ефективних заходів забезпечення пожежної безпеки на підприємстві. Зі статті ви дізнаєтеся про види протипожежних інструктажів, періодичність проведення інструктажів з пожежної безпеки та перевірку набутих знань.
163567

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді